26 / 04 / 2024

Büyükşehirlerde emlak vergisi 2014!

Büyükşehirlerde emlak vergisi 2014!

Emlak vergisi kanunu gereğince büyükşehir belediye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz malların emlak vergisi, “yüzde 100 zamlı” olarak uygulanıyor. İşte büyükşehirlerde emlak vergisi oranları 2014..



Büyükşehirlerde emlak vergisi 2014!

Emlak vergisi kanunu gereğince büyükşehir belediye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkullerin emlak vergisi, “yüzde 100 zamlı” olarak uygulanıyor.


2014 büyükşehirlerde emlak vergisi oranları:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


2014 normal yörelerde emlak vergisi oranları:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3    


Örnek hesaplama:

Ahmet Bey, Nevşehir'de bulunan 100 bin TL'lik rayiç bedele sahip evi için 100 TL emlak vergisi ödeyecekken; İstanbul'da bulunan 100 bin TL'lik rayiç bedele sahip evi için 200 TL emlak vergisi ödeyecek.


Yeni büyükşehir belediyesi olan illerde emlak vergisi..

Aydın, Denizli, Şanlıurfa, Muğla, Balıkesir, Tekirdağ, Van, Manisa, Hatay, K.Maraş, Malatya ve Mardin gibi yeni büyüşehir belediyesi olan illerde ve il mülki sınırları içinde olan yerlerde 2015 yılından itibaren emlak vergisi oranları “yüzde 100 artırımlı” olarak uygulanacak.


Emlak vergisi ödeme zamanı:

Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisinden muaf olma şartları nelerdir?



Geri Dön