19 / 04 / 2024

Dış cephe mantolama malzemeleri!

Dış cephe mantolama malzemeleri!

Isı yalıtım tekniği olan mantolama çeşitleri arasında dış cephe mantolama da yer alıyor. Dış cephe mantolama malzemeleri haberimizde bulunuyor...



Dış cephe mantolama malzemeleri!

Mantolama işlemi, binalar üzerinde yapılan ısı yalıtım tekniği olarak karşımıza çıkıyor. Mantolama işlemi, binanın toprak altındaki kısımlarına yapılabileceği gibi, toprak üstünde yer alan duvarları için de yapılıyor. Ayrıca mantolamayı iç cephe ve dış cephe mantolamaları olarak da sınıflara ayırmak mümkün.


Buna göre dış cephe mantolaması nasıl yapılır? Dış cephe mantolama malzemeleri nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Dış cephe mantolama malzemeleri...

Dış cephe mantolaması, yapının dış duvarlarına yapılan mantolama işlemine deniyor. Dış cephe mantolama uygulaması için kullanılacak malzemelerin başında EPS geliyor. 


Boyutları tercihe göre seçilebilen bu malzemeler, bir yapıştırıcı aracılığı ile binanın dış cephesine yapıştırılıyor. Daha sonra binanın kalınlığına göre 9 cm ya da 12 cm'e kadar dübelleme işlemi yapılıyor. Söz konusu dübelleme uygulaması binanın duvarlarının cinsine göre değişkenlik gösterebiliyor.


Dübelleme işleminden sonra ise, duvar donatı filesi ile kaplanıyor. Bunun üzerinde ise dekoratif sıva yapılıyor. Dekoartif sıvadan sonra ise tercih edilen boya ile duvar boyanıyor. Böylece dış cephe mantolama uygulaması yapılmış oluyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön