28 / 03 / 2024

Elektrik özürlü indirimi var mı?

Elektrik özürlü indirimi var mı?

Elektrikte; Şehit aileleri (karı, koca, çocuk, ana, baba) ve muharip/malul gazinin kendisi ile vefat etmiş ise dul eşi, şehit ailesi ve gaziler elektrik indiriminden faydalanabiliyor. Peki, elektrik özürlü indirimi var mı?



Elektrik özürlü indirimi var mı?

Elektrik faturası, elektrik dağıtım şirketi tarafından kullanıcın kullandığı elektrik miktarına göre hesaplanıyor. Elektrik faturası üzerinde, ödenecek bedel ve bedelin ödeneceği tarihler de yer alıyor.


Elektrik faturalandırma uygulamalarında birtakım indirimler bulunuyor. Elektrikte; Şehit aileleri (karı, koca, çocuk, ana, baba) ve muharip/malul gazinin kendisi ile vefat etmiş ise dul eşi, şehit ailesi ve gaziler için yapılmakta olan indiriminden yararlanabiliyor. 


Şehit indiriminden faydalanmak için; 2330, 3713 veya 5434 sayılı kanunun ilgili maddelerinde belirtilen durumlarda şehit olduğu ilgili Kurumlarca tespit edilenlerin aileleri için, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünce maaş bağlandığını gösteren belgeleri ile,


Gazi indiriminden faydalanmak için; 2847 sayılı kanunun mükerrer 1. Maddesinde tanımlı muharip/malul gaziler (gazi vefat etmiş ise dul eşi) için, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünce maaş bağlandığını gösteren belgeleri  ile en yakın müşteri ilişkileri merkezine başvuruda bulunulması gerekiyor. Peki, elektrik özürlü indirimi var mı?


Mevcut düzenlemelere göre, elektrik faturalarında şuan için özürlü indirimi bulunmuyor.



Elektrik aboneliği nasıl alınır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



 


Geri Dön