20 / 04 / 2024

Emekliler kira gelir beyannamesi nasıl verir?

Emekliler kira gelir beyannamesi nasıl verir?

2015 yılı içerisinde kira geliri elde edenler için vergi dönemi Mart ayı itibarıyla başladı. İstisna sınırından yüksek geliri olan kimseler vergiyi ödemekle mükellef oluyor. Peki, emekliler kira gelir beyannamesi nasıl verir?



Emekliler kira gelir beyannamesi nasıl verir?

2015 yılı içerisinde kira geliri elde eden ev ve işyeri sahipleri için vergi dönemi Mart ayı itibarıyla başladı. İstisna sınırından yüksek geliri olan kimseler vergiyi ödemekle mükellef oluyor.


Mükellefler 25 Mart'a kadar beyanname vererek ilk taksit ödemelerini ise 31 Mart'a kadar ödüyor. Beyanname ve ödeme işlemi internet üzerinden yapılabiliyor.


Peki, emekliler için kira gelir vergisinde muafiyet uygulaması var mı? Emekliler kira gelir beyannamesi nasıl verir?


Gelir Vergisi Uygulaması gereğince emekliler için muafiyet uygulaması bulunmuyor. Bu sene konutta 3 bin 600 TL'den, işyerinde ise 29 bin TL'den yüksek gelir elde eden kimseler emekliler dahil mükellef oluyor.


Kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile engelli mükelleflerden yaşlılığı, engeli veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olanların, bağlı oldukları vergi dairesini veya Türkiye genelinde Vergi İletişim Merkezini (VİMER - 444 0 189) arayarak randevu almaları halinde adreslerine gidilerek beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olunuyor.



Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 10 gün!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





 


Geri Dön