28 / 03 / 2024

emekli kira gelir vergisi

emekli kira gelir vergisi

2015 yılı içerisinde kira geliri elde edenler için vergi dönemi Mart ayı itibarıyla başladı. İstisna sınırından yüksek geliri olan kimseler vergiyi ödemekle mükellef oluyor. Peki, emekliler kira gelir beyannamesi nasıl verir?

Emekli kira geliri muafiyeti var mı?

Türkiye'de taşınmaz mallar için ödenen vazı vergilerde emekliler için muafiyet uygulaması bulunuyor. Peki, kira gelir vergisinde emekli kira geliri muafiyeti var mı? Emekliler kira geliri vergisi öder mi?

Emekli kira gelir vergisinden muaf mı?

Emekliler, belli koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, emeklinin kira geliri varsa vergi öder mi? Emekli kira gelir vergisinden muaf mı?

Kira gelir vergisi en son ne zaman ödenecek?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde gayrimenkul sermaye iradı vergiye tabi tutuluyor. Vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi en son ne zaman ödenecek?

Kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim?

Kira gelir vergisi, anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak; Anlaşmalı bankaların şubesinden ödenebiliyor. Siz de "Kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira gelir vergisini internetten nasıl öderim?

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira geliri için ödeniyor. Vergi internetten de ödenebiliyor. Peki, siz de "Kira gelir vergisini internetten nasıl öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 7 gün!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Kira beyannameleri 25 Mart 2015 tarihine kadar veriliyor. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 7 gün...

Kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergilendirme belli koşullarda yapılıyor. Peki, 2015 yılında kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

Kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015!

Kira geliri elde eden mal sahipleri, elde ettiği gelirlerin istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015..

Kira gelir vergisi 1. taksit ne zaman ödenir?

Mesken veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, elde ettikleri gelir için vergi ödüyor. Kira gelir vergisi, senede iki eşit taksit halinde veriliyor. Peki, kira gelir vergisi 1. taksit ne zaman ödenir?

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren mal sahipleri, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Senede iki taksitte ödenebilen kira gelir vergisi ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor...

Ev hanımı kira gelir vergisi muafiyeti var mı?

Kira gelir vergisi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergiyi istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenker ödüyor. Peki, ev hanımı kira gelir vergisi muafiyeti var mı?

Ev hanımları kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için bazı koşullarda ödeniyor. Vergiyi her kira geliri olan ödemiyor. Peki, kira gelir vergisinden kimler muaftır? Ev hanımları kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi için gereken belgeler!

Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde tanımlanan malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi için gereken belgeler nelerdir?

Kira gelir vergisi ödeme ayları!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken kira gelir vergisinin mükellefi, kira gelirine konu mal ve hakların sahipleri oluyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte kira gelir vergisi ödeme ayları...

emekli kira gelir vergisi Haberi

emekli kira gelir vergisi

Emekliler kira gelir beyannamesi nasıl verir?

2015 yılı içerisinde kira geliri elde eden ev ve işyeri sahipleri için vergi dönemi Mart ayı itibarıyla başladı. İstisna sınırından yüksek geliri olan kimseler vergiyi ödemekle mükellef oluyor.


Mükellefler 25 Mart'a kadar beyanname vererek ilk taksit ödemelerini ise 31 Mart'a kadar ödüyor. Beyanname ve ödeme işlemi internet üzerinden yapılabiliyor.


Peki, emekliler için kira gelir vergisinde muafiyet uygulaması var mı? Emekliler kira gelir beyannamesi nasıl verir?


Gelir Vergisi Uygulaması gereğince emekliler için muafiyet uygulaması bulunmuyor. Bu sene konutta 3 bin 600 TL'den, işyerinde ise 29 bin TL'den yüksek gelir elde eden kimseler emekliler dahil mükellef oluyor.


Kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile engelli mükelleflerden yaşlılığı, engeli veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olanların, bağlı oldukları...