20 / 04 / 2024

Emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları!

Emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları!

Torba Yasası olan 6552 sayılı kanun gereğince, emlak ve çevre temizlik vergisi borçları af kapsamında yapılandırılabiliyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları nelerdir?



Emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları!

Torba Yasası olan 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun, Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Kanun kapsamında bazı vergi borçları ile alacakların yapılandırılarak ödenebileceğine ilişkin esaslara yer verildi. Torba yasasına göre emlak ve çevre temizlik vergisi borçları af kapsamında yapılandırılabiliyor.


Peki, emlak ve çevre temizlik vergisi nasıl yapılandırılır? Başvuruların ne zamana kadar yapılması gerekiyor? Emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırma şartları nelerdir?


Torba yasası; Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı,


Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları kapsıyor.


Bu kapsamda yapılandırmadan faydalanmak isteyen borçluların 30 Kasım 2014 tarihine kadar belediyeye giderek müracaat etmeleri gerekiyor. Aksi halde yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Yapılandırma sonrasında ödenecek borcun ilk taksitinin Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlamak üzere, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekiyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor.


Torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön