26 / 04 / 2024

Ev sahibine tebligat!

Ev sahibine tebligat!

Bir binada ev sahibine tebligat yapılabilmesi için bazı durumların yaşanması gerekiyor. Örneğin, kiraya verilen gayrimenkulün aidat borçlarını ödemeden çıkan kiracı için ev sahibinden aidat borcu talep edilebiliyor...




Ev sahibine tebligat!


Bir binada ev sahibine tebligat yapılabilmesi için bazı durumların yaşanması gerekiyor. Örneğin, kiraya verilen gayrimenkulün aidat borçlarını ödemeden çıkan kiracı için ev sahibinden aidat borcu talep edilebiliyor. Bu işlemle biriken aidat borçları tahsil edilebiliyor. Ancak çok zaman ve emek isteyen bu işlemler için borçların biraz daha birikmesini beklemek daha mantıklıdır. Çünkü küçük meblağlar tahsil edilirse ardından bir yenisi bir yenisi daha gelebilir. Bu da daha fazla emek ve zaman ister.


Aidat borçlarını ödemeden evden çıkan kiracının borçlarının ev sahibinden tahsil edilebileceğini söylemiştik. Bu durumda bina yönetiminin istemiyle ev sahibine tebligat gönderiliyor. Tabi bu aşamada ev sahibinin faklı bir yerde ikamet ediyor olması ve adresinin de bilinmemesi zorluk çıkarabiliyor. Çünkü yapılacak icra takibi için ev sahibine tebligat binadaki dairesine yapılıyor. 


Sonuç olarak icra dairesi ev sahibinin nüfusta kayıtlı olan ikametgah adresini bulabiliyor ve tebligatı bu adresine gönderiyor. Bunlar tamamlandıktan sonra yönetici binadaki o daireye haciz tatbik ettirebiliyor.Gerekirse o daire satışa çıkarılıyor. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi tüm bu işlemler biraz zaman, emek ve masraf istiyor.



Ev sahibi kira sözleşmesi feshi!
Ev sahibi yüzde kaç zam yapabilir?
Ev sahibi zam hakkı!
Ev sahibi yükümlülükleri!




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com






Geri Dön