18 / 04 / 2024

İdris Güllüce'ye sunulan Fikirtepe son durum raporu!

İdris Güllüce'ye sunulan Fikirtepe son durum raporu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve bakanlık müsteşarlarının gündemine sunulan Fikirtepe kentsel dönüşüm raporunu Emlakkulisi.com açıklıyor... Fikirtepe'de hangi firma ne durumda? 18 sorunlu adada yaşanan sıkıntılar neler?.. İşte detaylar...



İdris Güllüce ye sunulan Fikirtepe son durum raporu!


Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında 10 Ekim 2014 itibariyle son durumu Emlakkulisi.com açıklıyor... Fikirtepe Dumlupınar Eğitim ve Merdivenköy Mahalleleri Derneği (FİDEM) tarafından hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve bakanlık müsteşarlarına sunulan raporda Fikirtepe'de ruhsat alan firmalar, tapu alan firmalar, ruhsat müracaatı yapan firmalar, avan proje olan inşaat şirketleri, imzası biten ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) tevhid (birleştirme) için müracaat eden firmalar, imzaları yüzde 90'ı geçen ve acele kamulaştırma kanunundan faydalanmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuran firmalar bu raporda listelendi...


Ayrıca Fikirtepe kentsel dönüşüm projesini tıkayan Adalar sorunları da raporda detaylandırıldı. 18 sorunlu adada yaşanan sıkıntılar, firma isimleri ve imza oranlarıyla açık açık ifade edildi...


İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Fikirtepe'de son durumu özetleyen o rapor:


Fikirtepe'de ruhsat alan firmalar!

 

- Anka Group 


- Teknik Yapı 


- Emay İnşaat



Tapu alan firmalar!


- Teknik Yapı


- Emay


- Nuhoğlu 2. Ada


- Ekşioğlu


- Pana Selimoğlu 2. Ada


- Erkan İnşaat


- Vartaş


- Beysaş



Ruhsata müracaat eden firmalar!


- Baysaş


- Nuhoğlu 1. Ada


- Pana Yapı 1. Ada



Avan projede olan firmalar!


- Ekşioğlu


- Teknik Yapı


- Emay


- Pana Yapı 1. Ada


- Nuhoğlu 1. Ada


- Erkan İnşaat



İmzası biten ve İBB'ye tevhit için müracaat eden firmalar!


- Usta İnşaat



İmzaları yüzde 90'ı geçen ve Kamulaştırma Kanunu'ndan faydalanmak için Bakanlığa başvuranlar!


- Taş Yapı 2. Ada


- Teknik Yapı 2. Ada


- E-7 Grup 3. Ada


- Keleşoğlu


- Maritaş 


- Sefa İnşaat 2. Ada


- Ceylan İnşaat


- Anka Group 


- Şua İnşaat


- Başaran 2. Ada


- Baysaş


- Vartaş 2. Ada


- SRP


- CC Yapı


- Dumankaya 2. Ada


- Ortadoğu


- Mutlu


- Haldız


- Sunja Yapı



Fikirtepe Sorunlu Adalar Raporu!



İdris Güllüce ye sunulan Fikirtepe son durum raporu!



1 ve 2 No'lu Adalar: 1 ve 2 No'lu adalarda Sunja firması ve 2. Ada'da bulunan Taş Yapı firmasına ait imzalar vardı. Daha sonra firmalar ayrıldı. Sunja 1 numaralı adada, Taş Yapı 2 numaralı adada kaldı. Bu nedenle değişik sözleşmeler vardır. İmza atmayanların sıkıntıları Sunja Yapı'nın birden fazla sözleşmesi olması sebebiyledir. Firmalar kendi aralarında anlaştı. 


3 No'lu Ada: Ada halkı kendi içerisindeki seçimle Eminevim firmasıyla imza atmaya başladılar. Şu anda yüzde 80 oranındalar. Fakat Keleşoğlu - EBA firmasının bu ada içerisinde 3-5 imzasının olduğu biliniyor. Ayrıca Başaran İnşaat hala bu adaya girmeyi zorluyor...


7 No'lu Ada: Bu adada Babacan İnşaat ve Başaran Yapı kilitlenmiş durumda... Babacan'ın imza oranı yüzde 20'lerde, Başaran'ın ise yüzde 50'lerde olduğunu görüyoruz. Tüm ada halkı bir an evvel bu iki firmanın da buradan ayrılmasını istiyor.


8 No'lu Ada: Bu adada Sevgili Yapı ve Platin Group var. Sevgili Yapı bir çok adada olduğu gibi bu adada da ilk imza almasına rağmen hiçbir çaba sarfetmiyor. Bir kısım hak sahipleri Platin Group'u buraya davet ederek imza almaya başladılar. 


9 No'lu Ada: Maritaş firması yüzde 90 imzasını tamamladı. Bakanlığa kamulaştırma ile ilgili müracaatını yaptı. Fakat ada içerisinde Sevgili Yapı'ya ait imza bulunduğundan dolayı sıkıntılar yaşıyor.


14 No'lu Ada: Yüzde 40 Başarır ve yüzde 40 da Eko İnşaat anlaşması var. Yüzde 20'lik kesim imza atmamış ve ne olacağını bilemeyen hak sahipleri var. 


15 No'lu Ada: Fikirtepe'nin en sorunlu yeri diyebiliriz. Bir sokakta 2-3 firma bulunmaktadır. Bu bölgede 5-6 adet firma var ve hemen hemen yüzde 10'u bile geçmeyen ufak ufak imzalar aldılar. Tüm hak sahipleri bu durumdan şikayetçi. Adanın yüzde 50'si kime imza atacağını bilemediği için bu ada tıkanmış durumda. Ada içerisindeki firmalar; İslamoğlu, Ceylan, Hicret, MyPalmodore, Eko ve Selimoğlu firmalarından oluşuyor. Toplamının yüzde 50 imzası var.


17 No'lu Ada: Yazıcı İnşaat yüzde 60'lık çoğunluktayken mali krize girmiş ve adayı devretme yolunda hamleler yapmıştır. Bu adada Avis diye bir firma yüzde 5'lik hakkını ona vermiş ayrıca bu adada 3-5 parselde Sevgili İnşaat ve MyPalmodore imzaları bulunmaktadır. 


18 No'lu Ada: Bu adada 3 firma var. Merit Life; 8 parsel imzası bulunuyor. E-7 Grup; 5 parsel imzası var. May Palmodore; 3058 kadastral adada yüzde 67'lik çoğunluğu sağlayarak başvuruda bulundu. Ancak firma, ofisini açmayarak gereken ilgiyi göstermemekte... Alınan bir bilgiye göre Sinpaş ofis açarak bu sorunlu 15-17-18 no'lu adalara talip oldu. Sorunlar çözüldüğünde tümünü alabileceklerini söylediler.


19 No'lu Ada: Öncesinde Öztürk Holding imza alarak adadan ayrıldı. Şimdi Platin Grup bu adada çalışma yapıyor. İmzaları yüzde 50'ye geldi.


23 No'lu Ada: Bu adada imzalarına 2 yıl önce başlayan Anka Yapı, yüzde 50'lerde imzası varken geçtiğimiz aylarda yeni kurulan Mist Yapı firması bu adaya girerek hem diğer boşta kalanların imzalarını hem de daha önce Anka Yapı'ya imza atan hak sahiplerinden 5-6 kişiyi ikna ederek kendi firmasına dahil etti.


Mist İnşaat'ın 23 No'lu Ada tespitine itirazını okumak için tıklayın!


26 No'lu Ada: Bu adada Anka Yapı ve Şua İnşaat'ın imzaları bulunmaktadır. Şua İnşaat imza oranı yüksek olduğundan 2 firma birbirleri ile görüşüyorlar. Muhtemelen sorunlarını kendi aralarında çözecekler. 


27 No'lu Ada: Anka Yapı, bu adada yüzde 95'lerde olup müracaatlarda bulunmuştur fakat bu ada içerisinde 2 parselde Selimoğlu İnşaat'ın imzası, tapuda şerhi vardır.


28 No'lu Ada: Babacan Yapı'nın girmiş olduğu bir ada. Bu adada Albina firmasına ait yüzde 55 imza vardı. Babacan Yapı tamamını aldı, sorunu giderdi, imzaları yüzde 57'ye çıktı. Diğer imzalar için Babacan Yapı'ya defalarca 13 temsilci noter kanalıyla ihtar çekildi. Bir yıldır ada temsilcileriyle hiçbir görüşmeye yanaşmıyor ve adayı kilitlemiş durumda. 


39 No'lu Ada: SRP (Selimoğlu, Rochel, Pana) ortaklığı bu adada imzalarına başlayıp yüzde 28'lere geldiğinde diğer hak sahipleri Emiroğlu İnşaat adı altında bir firmayı getirerek son derece bozuk devir haklarının bulunduğu açıkça görülen bir sözleşme ile diğer hak sahiplerine imza attırmaya başladılar. 


47 No'lu Ada: Sevgili İnşaat, yüzde 95 imzasını bitirmiştir. Yüzde 5 Selimoğlu imza aldı. Adanın tamamı bitmiş gibi gözükse de Sevgili İnşaat diğer firma ile anlaşamadı ve ada halkına bu adadan çekileceğini, "Bana firma bulun gelin masraflarımı verin, ben yapmak istemiyorum" diyerek tüm ada halkını çok zor durumda bırakmıştır. 


48 No'lu Ada: Selimoğlu ve Vartaş firmaları bu adada imzalarına birlikte devam ettiler ve inşaatı da birlikte yapacakları konusunda anlaştılar. Bir sorun gözükmüyor. 


52 No'lu Ada: Güral İnşaat imzalarını yüzde 80'e çıkartarak Bakanlığa müracaatta bulunmuştur. Diğer imzalar devam etmekteyken Dumankaya firması bu adaya girerek diğer hak sahiplerinin aklını çelerek 3-5 kişiden imza alarak adayı kilitleme çabası içindedir.


Geri Dön