25 / 04 / 2024

İnşaatlarda risk analizi nasıl yapılır?

İnşaatlarda risk analizi nasıl yapılır?

İnşaatlarda risk analizi, tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi olası risklerle ilgili kontrol tedbirlerinin yapılmasını sağlıyor. Peki, inşaatlarda risk analizi nasıl yapılır?



İnşaatlarda risk analizi nasıl yapılır?

İş sağlığı ve güvenliğinin tanımını yaparsak “ işyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak amacıyla yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalar” olarak ifade edilebiliyor.


İş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının ana amacını oluşturuyor. Çalışanları iş kazaları ve meslek hastalıklarına karsı koruyarak ruh ve beden bütünlüklerinin sağlanması amaçlanıyor. 


Bir işyerinde üretim güvenliğinin sağlanması beraberinde verimin artması sonucunu doğuracağından özellikle ekonomik açıdan önem teşkil ediyor. Peki, inşaatlarda risk analizi nasıl yapılır?


İnşaatta risk değerlendirmesi, tüm işyerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak üzere tehlikeleri tanımlama, riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması, dokümantasyon, yapılan çalışmaların güncellenmesi ve gerektiğinde yenileme aşamaları izlenerek yapılıyor. 


Çalışanların risk değerlendirmesi çalışması yapılırken ihtiyaç duyulan her aşamada sürece katılarak görüşlerinin alınması sağlıyor.


İnşaat iş sağlığı ve güvenliği nasıl sağlanır?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön