25 / 04 / 2024

İpotekli ev devredilebilir mi?

İpotekli ev devredilebilir mi?

Bankalardan konut kredisi kullanılarak satın alınan evler üzerinde ipotek kuruluyor. Bu ipotek ancak borcun tamamının ödenmesi halinde kaldırılıyor. Peki, krediyle alınan ipotekli ev devredilebilir mi?



İpotekli ev devredilebilir mi?

Konut kredisi, Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak karşımıza çıkıyor.


Mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların uzun vadeli ve düşük faizli kredilerinden faydalanabiliyor.


Bankalardan konut kredisi kullanılarak satın alınan evler üzerinde ipotek kuruluyor. Bu ipotek ancak borcun tamamının ödenmesi halinde kaldırılıyor.


İpotekli ev devri..

İpotekli ev satış işlemleri, yapılan satışa göre değişkenlik gösterebiliyor. Satış işleminin peşin yapılması halinde, bankaya olan borcun kapatılarak, bankanın aradan çıkarılması mümkün oluyor.


Eski kredi kapatılarak, yeni malik adına kredi hesabı oluşturulabiliyor. Önceki krediyi veren kuruluş eski krediyi kapatarak, alıcıya yeni bir kredi açabiliyor. 


Bu süreçte eski kredi kapatılıyor ve tapuda alım-satım işlemi gerçekleştiriliyor. Ancak eski kredi sahibine erken ödeme cezası verilebiliyor.


Banka ipotekli ev 2. ipotek yüzünden satılır mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön