19 / 04 / 2024

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi için gereken evraklar!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi için gereken evraklar!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesiyle müteahhit arsa üzerinde inşaatı yapma, arsa sahibi de inşaatın bitiminde anlaşılan miktarda bağımsız bölüm vermeyi kabul etmiş sayılıyor. İşte, kat karşılığı inşaat sözleşmesi için gereken evraklar!



Kat karşılığı inşaat sözleşmesi için gereken evraklar!

Arsa sahibi ile müteahhit arasında anlaşamaya varıldığı takdirde taraflarca imzalanması gereken sözleşmeye kat karşılığı inşaat sözleşmesi deniyor. 


Tarafların sözleşme imzaladıktan sonra anlaşamamaları ya da sözleşmede belirtildiği gibi davranmamaları halinde fesih yoluna gidilebiliyor. 


Kat karşılığı inşaat sözleşmesiyle müteahhit arsa üzerinde inşaatı yapma, arsa sahibi de inşaatın bitiminde müteahhide anlaşılan miktarda bağımsız bölüm devretme sözü vermiş sayılıyor. 


Yani müteahhit yaptığı işin bedelini para olarak değil taşınmaz olarak alıyor. Bu nedenle yapılan iş kat karşılığı inşaat ya da arsa karşılığı inşaat olarak ifade ediliyor. 


Kat karşılığı inşaatta taşınmaz malın maliki taşınmazın belli bir hissesini veya yapılacak binadaki bazı bağımsız bölümleri inşaattan kendisine kalacak kısımlara karşılık müteahhide devretmeyi vaad etmiş sayılıyor. Kat karşılığı inşaat hakkı sözleşmesini düzenleme yetkisi noterlerde olarak biliniliyor.


İstenen belgeler... 

1) Taraf/Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,


2) İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.


3) Noterce düzenlenmiş kat karşılığı inşaat hakkı sözleşmesi,


Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin tapuya şerhi!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön