25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm nakliye yardımı!

Kentsel dönüşüm nakliye yardımı!

Kentsel dönüşüm dahilinde riskli yapıda yer alan bağımsız bölümünü tahliye eden maliklere devletin sunduğu finansal destekler arasında yer alan nakliye yardımı nedir? Kentsel dönüşüm nakliye yardımı nasıl alınır?



Kentsel dönüşüm nakliye yardımı!

Kentsel dönüşüm dahilinde riskli yapıda yer alan bağımsız bölümünü tahliye eden maliklere, devlet birtakım finansal destekler sunuyor. Bu finansal destek kapsamında nakliye yardımı da bulunuyor.


Kentsel dönüşüm mevuzatına göre kiracılara taşınma masrafları dikkate alınarak bir defaya mahsus olmak üzere kira yardımı yapılabiliyor.


Kiracıların konut satın almak istemeleri halinde Bakanlık ile protokol imzalayan bankalardan alınacak kredilere faiz desteği verilebiliyor. Peki kentsel dönüşüm nakliye yardımı nasıl alınır? Kentsel dönüşüm nakliye yardımı ne kadar?


Kentsel dönüşüm nakliye yardımı almak için kentsel dönüşüm taşınma yardımı başvuru dilekçesi ve gerekli belgeler ile birlikte şehrin Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor.


Kentsel dönüşüm nakliye yardımı başvuruları:

Konut Kiracıları İçin..

1.      Ek-2 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek) 

2.      Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi 

3.      Riskli binada oturduğunu gösterir; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı) veya son 3 aya ait elektrik, su, doğalgaz faturalarından birinin aslı (son 3 aya ait fatura; kiracının adına kayıtlı, açık adres ve bağımsız bölüm numarasını gösterir olmalı) 

4.      Yeni Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Örneği Aslı (Nüfus Müdürlüğünden alınacak, ıslak imzalı olmalı) 

5.      Riskli Yapı Belirtme Yazısının Fotokopisi 

6.      Kamu Bankalarına Ait Hesap Numarası, (IBAN) Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halkbankası, vadesiz hesap) 


İş Yeri Kiracıları İçin..

1.     Ek-3 Başvuru Formu (Kurumda Verilecek) 

2.      Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi 

3.      Riskli Bina Adresine Ait Vergi Levhası 

4.      Yeni Taşınılan Adrese Ait Vergi Levhası 

5.      Riskli Yapı Belirtme Yazısının Fotokopisi 

6.   Kamu Bankalarına Ait Hesap Numarası, (IBAN) Gösteren Hesap Cüzdanı Fotokopisi (Mümkün olması halinde Ziraat Bankası ve Halkbankası, vadesiz hesap)



Kentsel dönüşümde devlet kredisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön