18 / 04 / 2024

KEY listesinde ismi olmayanlar ne yapacak?

KEY listesinde ismi olmayanlar ne yapacak?

Konut Edindirme Yardımı yapılacak kişilerin listesi bugün 24 Şubat 2014 tarihinde 28923 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, KEY listesinde ismi olmayanlar ne yapacak? İşte yanıtı...



KEY listesinde ismi olmayanlar ne yapacak?

3320 sayılı Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme Yardımı Yapılması Hakkında Kanun uyarınca hak sahibi olanlara nakit veya hisse senedi olarak ödeme yapılıyor.


Key ödemeleri hak sahipleri listesi 2014!


5939 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun ve konut edindirme yardımı hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik ile 5664 sayılı konut edindirme yardımı hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanuna 662 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 73 üncü maddesi ile eklenen hükmüne göre tespit edilen hak sahiplerinin listesi bugün; 24 Şubat 2014 tarihinde 28923 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


T.C. Kimlik No ve yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile yapılan sorgulama yapılabiliyor.


Sorgulama sonucunda görülen ödeme miktarına itirazı olmayan hak sahipleri ödemelerini, ödeme tarihleri tablosu doğrultusunda T.C. Ziraat Bankası Şubeleri'nden T.C. Kimlik No veya Yabancı Kimlik Numarası ile birlikte Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport (yabancı uyruklular için sadece Pasaport) ibraz etmek suretiyle alabiliyor.

 

Peki, "KEY listesinde ismim yok." diyorsanoz KEY listesinde ismi olmayanlar ne yapacak, sorusunun yanıtını aşağıda görebilirsiniz.


Bu sorgulama sonucunda kimlik no ve yabancı kimlik numarası ya da vergi kimlik numarasının bulunmaması ya da KEY hak sahibi olduğunu ve ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin adlarına ödeme yapan kurumlara müracaat etmeleri gerekiyor.


Key ödemeleri itiraz dilekçesi!
Key ödemelerinde hak sahiplerinin belirlenmesi!


Geri Dön