28 / 03 / 2024

KEY listesinde adı olmayanlar ne yapacak?

KEY listesinde adı olmayanlar ne yapacak?

Yeni KEY listesi, 29 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Key ödemeleri web sayfasından KEY ödemeleri listesinde T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapılabiliyor. Peki KEY listesinde adı olmayanlar ne yapacak?



KEY listesinde adı olmayanlar ne yapacak?

Yeni KEY listesi, 29 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Key ödemeleri web sayfasından KEY ödemeleri listesinde T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapılabiliyor.


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin hazırladığı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahipleri Listesine http://www.keyodemeleri.com/ adresinden ulaşabiliyor.


Yaptığınız sorgulama sonrasında siz de "KEY ödemeleri listesinde adım yok." diyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.


KEY listesinde adı olmayanlar dikkat!

KEY listesinde yapılan sorgulama sonucunda kimlik no ve yabancı kimlik numarası ya da vergi kimlik numarasının bulunmaması ya da KEY hak sahibi olduğunu ve ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin adlarına ödeme yapan kurumlara müracaat etmeleri gerekiyor.


KEY listesinde görülen ödeme miktarına itirazı olmayan hak sahipleri ödemelerini, ödeme tarihleri tablosu doğrultusunda T.C. Ziraat Bankası Şubeleri'nden T.C. Kimlik No veya Yabancı Kimlik Numarası ile birlikte Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport (yabancı uyruklular için sadece Pasaport) ibraz etmek suretiyle alabiliyor.


KEY yardımının süresi 180 ay olup; Yardımdan yararlanma şartlarını kaybedenlere, yardım yapılması durduruluyor. 


Ancak, bunlardan yardım yapılma hakkını tekrar kazananlara, 180 aylık sürenin bakiye kısmı kadar yardım yapılmasına devam olunuyor. 


Mirasçılara KEY ödemesi yapılır mı?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön