23 / 04 / 2024

Kira kontratı 2015!

Kira kontratı 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira kontratı imzalanıyor. Sözleşme taraflar arasında yapılabildiği gibi noter huzurunda da imzalanabiliyor. İşte kira kontratı 2015 örneği...



Kira kontratı 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira kontratı imzalanıyor. Sözleşme taraflar arasında yapılabildiği gibi noter huzurunda da imzalanabiliyor. 


Sözleşmeyi imzalayan mal sahibi, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlü oluyor.


Kiracı ise, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Aynı zamanda kiracının, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemesi gerekiyor. 


Kira kontratı kapsamında kiralanan taşınmaz malın özelliklerine, kira süresine, kira bedeline, kiranın ödeneceği tarihler gibi yapılan anlaşmaya istinaden bilgilere yer veriliyor. Kira kontratı örneği aşağıda yer alıyor.


Kira kontratı 2015 örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih


Kira kontratı imzalarken dikkat edilmesi gerekenler!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön