18 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?

Konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakiti olmayan kimseler, bankaların sunduğu düşük faizli konut kredileri ile uzun vadede ev sahibi olabiliyor. Peki, konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?



Konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakiti olmayan kimseler, bankaların sunduğu düşük faizli konut kredileri ile uzun vadede ev sahibi olabiliyor.


Bankaların sunduğu şartlar ve aradığı kredi koşulları bankadan bankaya farklılık gösteriyor.


Ayrıca Mortgage almak için taşınmaz malın %10-25'i oranında bir paranın peşinat olarak bankaya yatırılması gerekebiliyor. Bu peşinat oranı da bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Peki, Konut kredisi faiz oranları nasıl hesaplanır?


Konut kredisi faiz oranları..

Bankaların yüzde 2 komisyonlu indirimli mortgage paketleri de bulunuyorç Bu nedenle, konut kredisi faiz oranları; yüzde 0,80'den başlayıp, yüzde 1,65'lere kadar çıkabiliyor. 


Örnek..

X Bankası; 200.000 TL'lik mesken için 120 ay vadeli olarak 0,87 faiz oranı ve aylık 2,691.99 TL ödemeler ile ödeme planı sunarken; Y Bankası; 1,29 faiz oranı ve aylık 3,285.74 TL ödemeler ile ödeme planı çıkarabiliyor.


Bu nedenle öncelikle bankaların faiz oranlarının araştırılması ve kredi kullanılacak bankanın bu faiz ve ödeme koşullarına göre seçilmesinde fayda bulunuyor.


Konut kredisi başvuru şartları nelerdir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön