19 / 04 / 2024

Konut kredisi peşinatına yüzde 15'lik devlet desteği!

Konut kredisi peşinatına yüzde 15'lik devlet desteği!

Satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen konut kredisi en fazla taşınmazın %75'ine veriliyor. %25'lik konut kredisi peşinatına yüzde 15'lik devlet desteği veriliyor...



Konut kredisi peşinatına yüzde 15'lik devlet desteği!

Konut kredisi, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türüdü olarak tüketicilere sunuluyor.


Söz konusu kredi, 18 Aralık 2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlan ve 1 Ocak 2011'den itibaren uygulanan karar gereğince en fazla konut değerinin eb fazla % 75'ine veriliyor.


Geriye kalan %25'lik konut kredisi peşinatına ise yüzde 15'lik devlet desteği verileceği açıklandı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Marriot Otelde düzenlenen "İnşat Sektörü Zirvesi"nde "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak" dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. 


Hatırlarsanız, Aile ve Sosyal Hayatı Koruma programında 'Çeyiz Hesabı' ilan etmiştik. Aile, bir çocuğun evlenmesi için ya da belli bir yaştan sonra bir hesap açıp para biriktirmeye başlarsa 18 yaşına geldiğinde, evlenirken onun yüzde 15'ini devlet verecek dedik. Benzer şekilde, 'Ben konut almak için para biriktiriyorum' diyen bir vatandaş, bankada bir hesapta para biriktirmeye başlarsa üç yılda, beş yılda, konut aldığı anda hesapta ne kadar biriktirmişse devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak. 


Diyelim, hesap açtı, üç sene içinde 50 bin lira biriktirdi. Ama konut almak şartıyla açılan bir hesap. Sizin yüzde 25 peşinatı yatırmak için biriktirdiği o para, 50 bin liraysa yüzde 15'i nispetinde ona katkıda bulunulacak. Böylece, 57 bin 500 lira olacak. 100 bin liraysa 15 bin lira. Devlet onu verecek. Böylece tasarrufu teşvik anlamında da peşinatları kolay yatırmak anlamında da teşvik mahiyeti taşıyacak." dedi.


Konut kredisi peşinatına devlet yardımı kararı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön