19 / 04 / 2024

Refinansman nasıl yapılır?

Refinansman nasıl yapılır?

Halihazırda kullanılmış bir kredinin (mevcut kredinin) daha avantajlı başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına Refinansman başka bir deyişle Kredi Yeniden Yapılandırma deniyor. Peki, refinansman nasıl yapılır?



Refinansman nasıl yapılır?

Halihazırda kullanılmış bir kredinin (mevcut kredinin) daha avantajlı başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına Kredi Yeniden Yapılandırma (Refinansman) deniyor. 


Yeni kullandırılan kredi genelde daha düşük faiz oranına sahip oluyor.  Böylece tüketici daha düşük faiz oranı ile kullandığı kredi ile hem mevcut kredisini kapatıyor hem de faiz ödemelerini düşürüyor. Refinansman aynı banka ya da başka bir banka ile yapılabiliyor. Refinansman ile;


* Faiz ödemelerinizi düşürebiliyorsunuz; Güncel faiz oranları kredi kullandığınız dönemdeki faiz oranından düşükse, vade sabit kalsa bile, refinansman aylık ödemelerinizi düşürür ve önceki döneme göre her ay kazanç sağalıyor.


* Kredi vadesini değiştirilebiliyor; Refinansman ile kredi vadenizi uzatabilir ve aylık ödemelerinizi daha uzun vadelere yayılabiliyor. Vadeyi artırdığınız takdirde, faiz aynı kalsa bile, aylık ödemeleriniz düşüyor. 


* Kredi faiz tür ve şartlarını iyileştirilebiliyor; Örneğin değişken faizli bir kredi kullandıysanız, sabit faize geçebilir, aylık ödemelerinizi sabitlenebiliyor.


Ev kredilerinde zorunlu sigortalar neler?



Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com 


Geri Dön