18 / 04 / 2024

Rönesans Eğitim Vakfı çocukları sevindirmeye devam ediyor!

Rönesans Eğitim Vakfı çocukları sevindirmeye devam ediyor!

Rönesans Eğitim Vakfı İdil'in Dirsekli Köyü ilk ve ortaokulundaki 142 çocuğa mont, kazak,, bot ve kitap ulaştırıldı. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın okuması için elimizden gelen çabayı sarfetmeliyiz...



İdil'in Dirsekli Köyü ilk ve ortaokulundaki 142 çocuğa mont, kazak,, bot ve kitap ulaştırıldı. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın okuması için elimizden gelen çabayı sarfetmeliyiz. 


Aslen Manisalı olduğunu belirten Dumlupınar Üniversitesi mezunu Özlem öğretmen, ilk görev yeri olan bu okulda 3 yıldır çalıştığını belirterek, "Aslında hayalim öğretmen olmak değildi ama, iyi ki öğretmen olmuşum. Bu yardımlara vesile olmak beni çok mutlu etti. 

Şimdi anlıyorum ki bu meslek tam bana göreymiş" dedi. 


Rönesans Eğitim Vakfı hakkında Rönesans Eğitim Vakfı, mal varlığı Rönesans Holding ortakları (Darendeli Ilıcak Ailesi) tarafından yapılan nakit bağışla 12 Mart 2009 yılında Ankara'da kurulmuştur. 


Rönesans Holding, inşaat ve ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım alanında Dünya'nın önde gelen şirketlerinden biridir. 

Uluslararası İnşaat sektörü dergisi Engineering News Records'un (ENR) 2013 yılında yayınladığı 250 En Büyük Uluslararası Müteahhitler Listesi'nde Türkiye'nin l'inci dünyanın en büyük 64. inşaat firması olan Rönesans Holding elde ettiği gelirlerin bir kısmı ile çağdaş ve gelişen Türkiye için sosyal sorumluluk bilinci ile yurt içi ve yurt dışında eğitim, sağlık, kültürel ve bilimsel alanlarda katkı sağlamayı amaç edinmiştir. 


Rönesans Eğitim Vakfı kuruluşundan itibaren önceliği olan eğitim yardımları kapsamında yükseköğretim ve yüksek lisans öğrencilerine karşılıksız burslar vermekte, okul ve idare binaları yaptırarak eğitim kurumlarına bağışlamakta, kütüphaneler oluşturmaktadır. Ulaşan talepler çerçevesinde seçilen köy okullarının kitap kırtasiye ve teknolojik donanım gereksinimlerini karşılayan Vakıf, personeli ve gönüllü katılımcıların desteği ile kitap toplama kampanyaları düzenleyerek ihtiyaç sahibi kuruluşlara ulaştırmaktadır. 


Rönesans Eğitim Vakfı, Rönesans Holding'in amiral gemisi olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş'nin alışveriş merkezi kurduğu tüm kentlerde eğitime katkı sunmaktadır. Vakıf, Optimum ve Piazza markalı alışveriş merkezlerinin bulunduğu kentlerde, kitap bağışları, okuma alışkanlığının artırılmasına yönelik etkinlikler ve "Anne-baba destek" programları kapsamındaki eğitim seminerleriyle mutlu nesiller yetişmesine katkı sunmayı sürdürmektedir. O. Çokyaşar Çağdaş ve gelişen Türkiye için sosyal sorumluluk bilinci ile eğitim, sağlık, kültürel ve bilimsel alanlarda katkı sağlamayı amaç edinen Rönesans Eğitim Vakfı, bu kez Şırnak'ın İdil İlçesinin Dirsekli Köyü'nde ihtiyaç sahibi çocuklara mont, kazak, bot ve kitap ulaştırdı. 


Uluslararası İnşaat sektörü dergisi Engineering News Records'un (ENR) 2013 yılında yayınladığı 250 En Büyük Uluslararası Müteahhitler Listesi'nde, Türkiye'nin l'nci Dünyanın 64'ncii, büyük inşaat firması olan Rönesans Holding ile Darendeli İlıcak Ailesi'nin düzenli bağışlarıyla ülkenin geleceğine hizmet eden ve merkezi Ankara'da bulunan Vakfın yardımları, binlerce kilometre mesafeden İdil'in Dirsekli Köyü İlk ve Ortaokulu'na getirildi. 


Ana sınıfından 8'nci sınıfa kadar toplam 142 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okulda, 142 adet mont, 142 adet kazak, 142 adet bot ve 2000 adet 100 temel eserden oluşan kitaplar, İdil Kaymakamı Ali Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şerif Çelikkaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Dayanan ile Okul Müdürü Ahmet Ak tarafından öğrencilere dağıtıldı. 

Özlem öğretmenin mutluluğu; Öğrencilere yardımların dağıtımı sırasında en büyük mutluluğu ise bu yardımların okula ulaşmasını sağlayan okulun İngilizce Öğretmeni Özlem Çakaloğulları oldu. Rönesans Eğitim Vakfı Başkanı Jale Ilıcak'a gönderdiği mail mesajında, öğrencilerinin soğuk kış günlerinde çok üşüdüklerinden bahseden Özlem öğretmen, "Bu ricamın geri çevrilmeyeceğine inanıyordum. Çok mutluyum" dedi. 


Eğitim Vakfı Başkanı Jale Ilıcak;. Sivil toplum kuruluşu Rönesan Eğitim Vakfı olarak eğitim faaliyetlerine destek oluyoruz. İngilizce Öğretmeni Özlem Çakaloğulları'nın, Rönesans Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu'na yazdığı ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu yardımları anlattığı e-mail'ı vakfımızı harekete geçirerek, Şırnak'ın İdil ilçesinin Dirsekli Köyüne 142 adet mont, 142 adet kazak, 142 adet bot ve 2000 adet 100 temel eserden oluşan kitap setlerini gönderdik. 


Medya Yenigün


Geri Dön