26 / 04 / 2024

Sözlü kira sözleşmesinde tahliye!

Sözlü kira sözleşmesinde tahliye!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar kimi zaman sözleşme imzalama gereği duymuyor. Kira sözleşmeleri ancak kanunda belirtilen esaslar dahilinde feshedilebiliyor. Peki, sözlü kira sözleşmesinde tahliye nasıl olur?



Sözlü kira sözleşmesinde tahliye!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar kimi zaman sözleşme imzalama gereği duymuyor. Özellikle tanıdık veya akrabalık ilişkisi bulunan kimseler sözleşme imzalamadan gayrimenkul kiralayabiliyor.


Sözlü yapılan kira anlaşmaları taraflarda herhangi bir hak kaybına neden olmuyor. Bunun nedeni ise kira anlaşmasının geçerli olabilmesi için herhangi bir şekil şartının olmaması.


Kira sözleşmeleri ancak kanunda belirtilen esaslar dahilinde feshedilebiliyor. Peki, sözlü kira sözleşmesinde tahliye nasıl olur?


Yukarıda belirttiğimiz gibi sözlü kira sözleşmelerini imzalayan mal sahibi ile kiracı yazılı sözleşme yapan kimseler ile aynı haklara sahip oluyor.


Bu nedenle ister kiracı kaynaklı olsun ister mal sahibi kaynaklı olsun kanunda yer alan haklı nedenlerin doğması halinde kiracıdan tahliyesi istenebiliyor. 


Bunun için kiracıya tahliye ihtarının kanunda belirtilen zaman dilimlerinde gönderilmesi gerekiyor. Kiracının ihtara rağmen çıkmaması halinde kendisine tahliye davası açılabiliyor.



Kira sözleşmesi için gerekli evraklar!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön