19 / 04 / 2024

Tapu memuru nereye şikayet edilir?

Tapu memuru nereye şikayet edilir?

Tapu memur ve müdürleri, zaman zaman haksız uygulamalarda bulunarak, vatandaşı zor durumda bırakabiliyor. Bunun üzerinde vatandaş, sorun yaşadığı tapu müdürü veya memurunu şikayet edebiliyor. Peki, tapu memuru nereye şikayet edilir?



Tapu memuru nereye şikayet edilir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü; Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı, genel bütçe içinde ayrı bütçeli bir kurumudur.


Kurumun amacı, ülke koordinat sistemine göre memleketin kadastral veya topoğrafik kadastral haritasına dayalı olarak taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirterek hukuki durumlarını tespit etmek suretiyle 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun öngördüğü tapu sicilini kurmak, mekansal bilgi sisteminin alt yapısını oluşturuyor.


Tapu memur ve müdürleri, zaman zaman haksız uygulamalarda bulunarak, vatandaşı zor durumda bırakabiliyor. Bunun üzerinde vatandaş, sorun yaşadığı tapu müdürü veya memurunu şikayet edebiliyor.


Ancak, yapılan şikayetin haklı olması gerekiyor. Aksi halde usulsüz yapılan şikayetten dolayı alınan disiplin cezaları kesiliyor.


Tapu memuru nereye şikayet edilir? Tapu müdürü nereye şikayet edilir?


Kamu kurumları ve görevlileri ile ilgili istek, öneri, şikayet ve ihbarları için Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) hizmeti kullanılabiliyor.


Ayrıca 150 numaralı çağrı merkezini arayarak da şikayet, istek ve dilekler iletebiliyor, başvuruların durumunu takip edilebiliyor.



Tapu memurunun görevleri nelerdir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön