19 / 04 / 2024

Tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!

Tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!

Tapu sicili üzerinde bulunan tescilin düzeltilebilmesi için tapu iptal davası açılması gerekiyor. İşte, tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!



Tapuda yanlış tescilin düzeltilmesi!

Tapu iptallerinde tescil veya tescil işlemlerinin aslına zarar verilmeden değiştirilmesi gibi durumlar dikkat alınıyor. Tapu haklarındaki zedelenme gerekçe gösterilerek de tapu sözleşmeleri iptal edilebiliyor.


Tapu sicili üzerinde bulunan tescilin düzeltilebilmesi için tapu iptal davası açılması gerekiyor. Tapunun iptali davası açmak isteyen kişilerin arsanın bulunduğu yere bağlı olan Asliye Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunması gerekiyor. 


Tapu iptali sürecinde tapunun adına tescil yapılmış kişi dikkate alınıyor. Tapu iptalinin tescilde işlenmesi durumunda, arsa ve taşınmazın bulunduğu yerin idari büyüklüğüne göre köy muhtarına veya belediyelere iptal başvurusunda bulunuluyor. 


Tapu iptallerinde bazı davalarda sadece tapu bilgisi düzeltmesi yapılıyor. Tapu üzerindeki yanlışlıkları düzeltmek de tapu iptali kapsamına giriyor. Tapu sicil kaydında bir hata yapılması durumunda, tapu sorumlusu bir dava açarak yanlışı düzeltebiliyor. 


Taşınmaz tapunun mirasçıları eğer ortak ise mülkiyetin sahibi kişi isim yanlışlarında kendi başvurusu ile bu hatayı düzeltebiliyor.  Tapu üzerinde hak sahibi olan tüm kişilerin bir yanlış hakkında düzeltme hakkı bulunuyor. 


Tapu iptal davası görevli mahkeme!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön