26 / 04 / 2024

Vergi affı danışma hattı!

Vergi affı danışma hattı!

6552 sayılı Kanunla borçlarınızın yapılandırılmasına ilişkin olarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan bilgilendirme, başvuru ve ödeme online hizmeti kullanıma açık. İşte vergi affı danışma hattı..



Vergi affı danışma hattı!

11/09/2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Kanunla borçlarınızın yapılandırılmasına ilişkin olarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan bilgilendirme, başvuru ve ödeme online hizmeti kullanıma açık.


6552 Bilgilendirme kapsamında; 

İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun ile ilgili maddeler, şartlar ve rehberler yer alıyor.


Borç Sorgulama;

"Başkanlığa intikal eden yazılar, telefonlar ile BİMER ve Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde gelen dilekçelerde; sıkça kendisinin herhangi bir vergi borcu bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Başkanlığımızca sürekli ve süreksiz yükümlülüklerden kaynaklanan ve süresinde ödenmediği için vadesi geçmiş olan vergi borcu bulunup bulunmadığına dair mükellef bazlı bilginin belli şartlar dahilinde kamuoyu ile paylaşılmasına karar verilmiştir.


Bu kapsamda, www.gib.gov.tr’de "borç bilgilendirme servisi" hazırlanmış olup bilgi güvenliğine, vergi mahremiyetine ve kanunlardan kaynaklanan mükellef bilgilerinin gizliliğine riayet edilmesi ve borç bilgisi sorgulanmak istenen kişinin gerçekten sorgulayan kişi olduğuna emin olunmak amacıyla bir takım kişisel bilgilerin girişinin yapılması suretiyle buradan gerçek kişi mükelleflerin vadesi geçmiş vergi borçlarını sorgulayabilmeleri imkanı getirilmiştir.


Bununla birlikte, anılan serviste gösterilmekte olan borç bilgisi sadece bilgilendirme amacı taşımakta olup mükelleflerin mükellefiyet ve hesap durumlarına ilişkin her türlü bilgi ve belge mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesi müdürlüğündeki mükellef dosyasında arşivlenmekte olduğundan en güncel borç bilgisi de vergi dairesi müdürlüğündeki dosyalarda tutulmaktadır. Bu nedenle vergi dairesindeki kayıtlar asıldır."


6552 Başvuru ve Ödeme

Anlaşmalı bankaların kredi kartı ile 02:00-22:00 saatleri arasında borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Ödeme seçenekleri:


1. İnternet Vergi Dairesi kullanıcı kodu ile giriş yapıp 6552 sayılı Kanun kapsamında başvuru yapmak ve/veya yapılandırılmış borçlarımı kredi kartı ile ödemek istiyorum.


2. T.C. Kimlik Numaram ve diğer kimlik bilgilerim ile giriş yapıp 6552 sayılı Kanun kapsamında başvuru yapmak ve/veya yapılandırılmış borçlarımı kredi kartı ile ödemek istiyorum.


Torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön