25 / 04 / 2024

Vodafone Arena 11 Nisan'da açılıyor!

Vodafone Arena 11 Nisan'da açılıyor!

Beşiktaş'ın yapımı devam eden stadı Vodafone Arena'nın açılış tarihi açıklandı. 400 milyon TL'lik yatırım bedeli ile hayata geçirilen Vodafone Arena kapılarını 11 Nisan'da Bursaspor maçıyla açıyor.




Beşiktaş'ın yapımı devam eden stadı Vodafone Arena'nın açılış tarihi açıklandı. Vodafone Arena kapılarını 11 Nisan'da Bursaspor maçıyla açıyor.


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın açılış tarihini düzenlediği basın toplantısında duyurdu. Orman, tarihi açıklarken bugüne kadar yaşanılan zorlukları ve geçilen aşamaları anlattı. Başkan Orman "Taraftarımız en başından beri büyük destek verdi. Onlara teşekkür ediyorum. Çimler deniz seviyesinin altında, çok zor bir lokasyonda çalıştık. -4’de maç oynayacağız. Şu ana kadar 147 locayı sattık, sırada bekleyen 20 kişi var hala. Binin üzerinde kişiyle burada çalıştık. Burayı yalnızca stat olarak düşünmemek lazım. Bir saray yaptık. 400 milyon TL'lik yatırım var" dedi


Vodafone Arena'da son durum

Beşiktaş camiasının heyecanla beklediği statta çim serme işlemine başlandı. Statta sona doğru yaklaşılırken, çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor. Serpme çimlerin zemine serilmesinden hemen sonra hibrit çim montajına geçilek. Stadın zemini birkaç hafta içinde futbol oynanır hale gelecek.


Vodafone Arena 11 Nisan da açılıyor!



Vodafone Arena künye:

Mimarı: Bünyamin Derman (DB Architecths)

Restoran: Açık ve kapalı

Otopark: 600 araçlık

VIP Koltuk Sayısı: 2100

Loca Koltuk Toplam Sayısı: 1847

Loca: 147 adet

Engelli Koltuk Kapasitesi: 81 Engelli Koltuğu + 81 Refakatçi (Toplamda 162 Koltuk)

Yıllık Gişe Gelir Beklentisi: 60 milyon dolar

Basın Tribünü Kapasitesi: 186 kişi



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Haber AA'da şu şekilde yer aldı;



Beşiktaş camiasının uzun süredir tamamlanmasını beklediği Vodafone Arena, 10 Nisan Pazar günü devlet protokolü ve divan kurulu üyelerinin katılımıyla yapılacak törenle hizmete girecek.


Stat, 11 Nisan Pazar günü siyah-beyazlı takımın Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile yapacağı maçla taraftarları da ilk kez ağırlayacak.


Stadın açılış planlamasıyla ilgili Divan Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, hem açılış organizasyonu hem de yaşadıkları duygularla ilgili açıklamada bulundular.


"Eve Dönüyoruz" başlığıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Orman, "Artık eve dönüyoruz. İşin sonuna geldik. Geri sayıma başlayacağız." dedi.


İlk açılışın 10 Nisan Pazar günü devlet protokolü ve divan kurulu üyelerinin katılımıyla yapılacağını vurgulayan Orman, 11 Nisan Pazartesi günü Bursaspor ile oynanacak lig maçıyla da statlarına döneceklerini dile getirdi.


Bursaspor maçıyla beraber Vodafone Arena'da 3 maç yapacaklarını kaydeden Fikret Orman, "Kombine bilet alanlar bir sezonluk aldılar. Bu 3 maçta bilet satacağız, kombine önümüzdeki sezon tamamen geçerli olacak. O 3 maçlık dönemi ayarlamak için böyle bir şeye ihtiyacımız oldu. Şampiyonluk kupasını da orada kaldırmak istiyoruz. Hakkıyla oynayan, şerefiyle kazanan bir kulübün başkanı olarak inşallah kupayı kaldırmak bize nasip olur." ifadelerini kullandı.


- "Büyük zorluklarla mücadele ettik"

Stadın yapılış sürecine değinen Orman, 2012'nin mart ayında göreve geldiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:


"Vodafone Arena ile ilgili çalışmaya o gün başladık. 21 kurula girdik ve hepsinden onay aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi olmasaydı yapamazdık. O dönemin bazı bakanları bu işe karşı çıkmıştı ancak Cumhurbaşkanımız, Beşiktaş'a verdiği destekle bize yardımcı oldu. Onun desteğiyle beraber Türkiye'ye çok önemli eser kazandırdığımızı düşünüyorum. Çok büyük mücadele ettik. Süreç kolay olmadı. Zorluklarla uğraştık."


- "Bir saray yaptık"

Stadın tamamen bitmesiyle birlikte 400 milyon liralık bir yatırım yapmış olacaklarına dikkati çeken Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bir saray yaptık. Cazibe merkezi haline getirdik. Bu stadın sadece çim uygulamasına 12 milyon lira harcama yaptık. Güvenlikle alakalı 20 milyon lira para harcadık. Görme engellilerin maç izleyeceği stattır. Türkiye'nin ve Türk sporunun gururu bir şey yaptığımızı düşünüyorum. Bu sezon açmayalım diye bazı fikirler oldu. Taraftarlara en büyük hediye stat. Bayraklarımızla orayı dünyanın en büyük şovu haline getireceğiz. Senelik 50-60 milyon dolar civarında gelir beklentimiz var." 


Taraftarın da süreçte büyük destek verdiğini kaydeden Orman, stadın içinde 6 kişinin çalıştığı ve ilerlemediği yönündeki eleştirilere esprili bir şekilde yaklaşarak, "6 kişinin çalıştığı söylendi. Çok becerikli 6 kişiymiş. Herkes 145 bin metrekare inşaatı 6 kişiyle yapmış olduğumuz gördü. Binin üzerinde kişiyle çalıştık." şeklinde konuştu.


Stadın bitmesiyle birlikte elde edilecek gelirle önceliğin oyuncu alımı olmayacağını kaydeden Orman, kulübün finansman durumunu düzeltmeyi istediklerini dile getirdi.


Gelecek sezon öncesi açılış organizasyonu konusunda da planlamalar yaptıklarını anlatan Fikret Orman, "3B yapmak istiyoruz. Barcelona, Bayern Münih ve Beşiktaş maçları için görüşmelerimiz var." dedi.


Orman, dünyadaki en iyi zeminin Emirates Stadı'nda olduğu yönünde görüşlerin olduğuna dikkati çekerek, "Vodafone Arena onun üstünde bir teknolojidir." diye konuştu.


- Tribün adları

Vodafone Arena'da iki ana sponsor DenizBank ve Spor Toto'nun isimlerinin de tribünlerde olacağını anlatan Orman, "Şeref Bey, bizim için önemli insan. Numaralı tarafına Şeref Bey, öbür tarafa Baba Hakkı ismini vermek istiyoruz. Basın tribününe de Vedat Okyar ismini vermeyi planlıyoruz." diye görüş belirtti.


- Öğüt: "İnandık, bugünlere geldik"


Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ise 2,5 yıldır dört gözle bekledikleri güne çok yaklaştıklarını söyledi.


"Bir hayaldi gerçek oldu." diyen Öğüt, "İnandığımız bir hayalimiz vardı. Belki de dünyanın en iyi stadını yapmaya birlikte inandık. Bugünlere geldik." şeklinde konuştu.


Dönüşün sadece Beşiktaş ailesi için değil Vodafone ailesi için de önemli olduğunu vurgulayan Öğüt, şunları söyledi:


"Dönmenin heyecanını yaşıyoruz. Böyle bir eserin parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Eşi ve benzeri yok. Tarihi dokuyu koruduk. Sütunları da tarihi dokudan esinlenerek yaptık. Balo, moda müzesi, müzik stüdyosu ve restoranlarıyla cazibe merkezi. 365 gün dünyanın her yerinden gelen insanların kullanabilmesi için yapıldı."


Gökhan Öğüt, 10 ve 11 Nisan'daki törenlerin ardından başka açılış organizasyonlarının da olacağını belirterek, "40 gün 40 gece açılış yapacağız. Tematik açılışlar da olacak. 6 ay boyunca Vodafone Arena'yı tüm dünyadan gelecek konuklarla paylaşma planımız var." değerlendirmesinde bulundu.



- Geri sayım butonuna beraber bastılar

Fikret Orman ve Gökhan Öğüt, yaptıkları konuşmaların ardından geri sayım butonuna birlikte bastı.


Orman ve Öğüt tarafından Vodafone Arena'nın açılışı için geri sayım, 20 gün 6 saat 56 dakika ve 35 saniyeden başlatıldı.


Bu arada yeni konulacak koltuklarla beraber stadın kapasitesi 42 bine çıkacak.


AA


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Orman, Vodafone Arena'nın resmi açılışın 10 Nisan'da yapılacağını, ilk maçın da 11 Nisan'da Bursaspor ile oynanacağını duyurdu


Vodafone Arena'da geri sayıma geçildi... Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeni statla ilgili basın toplantısı düzenledi. Orman, Vodafone Arena'nın resmi açılışının 10 Nisan'da yapılacağını, ilk maçlarını da 11 Nisan'da Bursaspor ile oynayacaklarını açıkladı.


İşte Orman'ın açıklamaları:

"21 Mart 2012'de göreve geldik. O gün başladık çalışmalara. Yaklaşık 1 yıl izin almak için çalıştık. 21 tane kurula girdik ve izin aldık. Dönemin başbakanı, şimdiki cumhurbaşkanımızın büyük faydası oldu. O olmasaydı 1 yılda bu izni almamız mümkün olmazdı. Sayın cumhurbaşkanımız bize çok yardımcı oldu. Kulübün bulunduğu zor durum içinde Vodafone'la birlikteliğimiz başladı. Onlara teşekkür ediyorum. Türkiye'nin en büyük sponsorluk anlaşmasını yaptık."


"Artık statta sona geldik. Bugün de bunun için buradayız. Büyük mücadele ettik, kolay olmadı bu süreç. 'Bu stadın izni alınamaz, elinden alınamaz...' gibi bir sürü şeyle uğraştık. İnşaatla beraber 3 senedir deplasmanda maç yaptık. Her sene şampiyonluğa oynadık. Gelir kaybımız oldu. Tüm Türkiye stat nasıl yapılır artık biliyor. Gün gün takip ediliyor. Beşiktaş taraftarı saat saat bunu takip etti. Taraftarımıza da buradan çok teşekkür etmek istiyorum."


"Bu stadın 147 tane locası var. Hepsi satıldı, 20 kadar da sıra bekleyen var. Bunlara yatırım yapanlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çok zor bir lokasyon, deniz seviyesinin altında. -4'te maç oynayacağız. Her gün 250 bin arabanın döndüğü stattan, 85 bin kamyon malzeme çıkartıp yaklaşık 100 bin kamyon malzeme getirdik. İnanılmaz derecede zor bir inşaattı. Deprem yükleri o kadar aşağı girdiğimiz için zordu. 6 kişiyle yapılıyor' dendi, demek ki çok iyi çalışıyormuş bu 6 kişi. İşin şakası bu. Binin üzerinde kişiyle çalıştık. Burayı bir stat diye düşünmemek lazım, buraya bir saray yaptık. Tabelalar açılınca daha rahat göreceksiniz. Bir cazibe merkezi yarattık. Her detayıyla çok ilgilendik. 350 milyon TL civarı bir masraf yaptık. Sponsorlarla birlikte 400 Milyon TL'yi bulan bir yatırım gerçekleştirmiş olduk. Normal bir statta çim uygulaması 700 bin TL civarıdır, biz 12 milyon TL civarı para harcadık. Güvenlik için 20 milyona yakın para harcadık. Bu stat görme engellilerin de maç izleyebileceği bir stattır. Çatısından çimine, akıllı stadından engellilere yönelik çalışmasına kadar Türk sporunun gururu bir şey yaptığımızı düşünüyorum."


"Çimler değişecek mi' deniyor, değişmeyecek, böyle kalacak."


"İlk açılışımız devlet protokolüne ve divan üyelerine olacak. Ondan sonra ilk maçımızı yapacağız. Aslında taraftarımıza yönelik bir şey yapacaktık. Ancak bu terör olayları nedeniyle sonraya bıraktık. Türkiye'nin ilk interaktif müzesini yapacağız. Mağazamızın açılışına ayrı yapacağız. Sezon sonunda çok büyük bir konserle de müzikseverlere açmak istiyoruz. Önümüzdeki 6 ay içinde tüm Türkiye ve dünya ile paylaşacağız."


"Stadın resmi açılışını 10 Nisan'da yapacağız. Vodafone Arena'da ilk maç 11 Nisan'da Bursaspor ile oynanacak."


"Bursa maçı ile beraber Vodafone Arena'da oynayacağımız 3 maçımız var. Kombine alanlar, önümüzdeki sezon geçerli olacak. Bu 3 maç için bilet satacağız. İletişim departmanımız ve pazarlama departmanımız yeni kombine fiyatlarını yarından itibaren açıklamaya başlayacaklar. Kombine sahiplerinin öncelikleri var bu biletleri alabilme konusunda. İnşallah şampiyonlukta da geriye saymaya başladık. Beşiktaş taraftarıyla hep beraber stadımızda şampiyonluk kupasını kaldırmak istiyoruz. Şerefiyle oynayan hakkıyla kazanan bir kulübün başkanı olarak da inşallah kupayı orada kaldırmak bize nasip olur."


Beşiktaş, bu sezon Vodafone Arena'da Bursaspor, Kayserispor ve Osmanlıspor ile karşılaşacak.


"3 maçlık bilet satışlarından 10 milyon dolar kazanacağız. Eski İnönü Stadı'nda yıllık kazanç bu civardaydı. Vodafone Arena’da 41 bin 903, 42 bin civarında koltuk olacak. Numaralı tarafına Şeref Bey’in, kapalı tarafına Baba Hakkı’nın ismini vermek istiyoruz. Stadın duvarlarına Beşiktaş’a hizmet etmiş kişilerin fotoğraflarını koyacağız."


BARCELONA VE BAYERN MÜNİH İLE AÇILIŞ MAÇI YAPMAK İSTİYORUZ


"Barcelona ile maç yapma niyetimiz var. Aslında '3B' olarak, yani Barcelona, Bayern Mühih ve Beşiktaş olarak bir açılış gerçekleştirmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi takvimleri netleşsin böyle bir niyetimiz var. Ayrıca zaten Vodafone'un senelik konser organizasyonları var."


Habertürk



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Fikret Orman, Vodafone Arena'da Barcelona ve Bayern Münih ile maç yapmak istediklerini söyledi.


Beşiktaş taraftarının ve camiasının sabırsızlıkla beklediği Vodafone Arena’nın açılış tarihini 11 Nisan olarak açıklayan Başkan Fikret Orman, Bayern Münih ve Barcelona ile hazırlık maçı yapmak istediklerini söyledi.

Vodafone Arena’nın açılış tarihi ile ilgili tanıtım toplantısında konuşan Başkan Fikret Orman, “Stadımız açıldıktan sonra bir 3B planımız var. Yani Barcelona, Bayern Münih ve Beşiktaş olarak bir hazırlık maçı yapmak istiyoruz” dedi.


40 GÜN 40 GECE AÇILIŞ

10 Nisan 2016 tarihinde Protokol açılışı yapılacak olan stadın konukları başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyaset dünyasının bir çok ismi ve Divan Kurulu üyeleri katılacak. Ertesi gün taraftar organizasyonu ile resmen açılacak olan statta ilk maç Bursaspor ile oynanacak.

Ülkemizde yaşanan terör olayları yüzünden ilk başta görkemli açılışlar yapmayacak olan Siyah-Beyazlılar yeni sezon öncesinde çeşitli organizasyonlar ile Vodafoen Arena Stadı için açılışlar düzenleyecek. Basın toplantısı esnasında Vodafone firması, test uygulamasını yaptığı 4.5G teknolojisini kullanarak Drone kamera ile tüm Türkiye’ye stadın son halini gösteren canlı yayın yaptı.


Sözcü




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Beşiktaş Başkanı Fikret Orman stadın açılışıyla ilgili olarak, “Buradan ayrılırken bir şarkı var 'Bu bir veda değil' diye. Onunla stattan ayrıldık, şimdi artık eve dönüyoruz. 10 Nisan'da resmi açılışımızı yapacağız. 11 Nisan'da da Bursaspor maçıyla birlikte taraftarlarımızla buluşacağız” diyerek açılış tarihini resmen açıkladı.


Beşiktaş camiasının uzun süredir tamamlanmasını beklediği Vodafone Arena, 10 Nisan Pazar günü devlet protokolü ve divan kurulu üyelerinin katılımıyla yapılacak törenle hizmete girecek. Stat, 11 Nisan Pazar günü siyah-beyazlı takımın Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile yapacağı maçla taraftarları da ilk kez ağırlayacak. Stadın açılış planlamasıyla ilgili Divan Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, hem açılış organizasyonu hem de yaşadıkları duygularla ilgili açıklamada bulundular. "Eve Dönüyoruz" başlığıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Orman, "Artık eve dönüyoruz. İşin sonuna geldik. Geri sayıma başlayacağız” dedi. İlk açılışın 10 Nisan Pazar günü devlet protokolü ve divan kurulu üyelerinin katılımıyla yapılacağını vurgulayan Orman, 11 Nisan Pazartesi günü Bursaspor ile oynanacak lig maçıyla da statlarına döneceklerini dile getirdi.


3 MAÇLIK BİLET SATIŞI


Bursaspor maçıyla beraber Vodafone Arena'da 3 maç yapacaklarını kaydeden Fikret Orman, "Kombine bilet alanlar bir sezonluk aldılar. Bu 3 maçta bilet satacağız, kombine önümüzdeki sezon tamamen geçerli olacak. O 3 maçlık dönemi ayarlamak için böyle bir şeye ihtiyacımız oldu. Şampiyonluk kupasını da orada kaldırmak istiyoruz. Hakkıyla oynayan, şerefiyle kazanan bir kulübün başkanı olarak inşallah kupayı kaldırmak bize nasip olur" ifadelerini kullandı.


400 MİLYON LİRALIK SARAY!


Stadın tamamen bitmesiyle birlikte 400 milyon liralık bir yatırım yapmış olacaklarına dikkati çeken Fikret Orman, "Bir saray yaptık. Cazibe merkezi haline getirdik. Bu stadın sadece çim uygulamasına 12 milyon lira harcama yaptık. Güvenlikle alakalı 20 milyon lira para harcadık. Görme engellilerin maç izleyeceği stattır. Türkiye'nin ve Türk sporunun gururu bir şey yaptık. Bayraklarımızla orayı dünyanın en büyük şovu haline getireceğiz. Senelik 50-60 milyon Dolar civarında gelir beklentimiz var" dedi.


Öğüt: İnandık, bugünlere geldik Vodafone İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Beşiktaş'ın yeni stadı için "Bir hayaldi, gerçek oldu" dedi. Öğüt, Arena'nın dünyanın en iyi statlarından biri olduğunu söyledi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ise 2,5 yıldır dört gözle bekledikleri güne çok yaklaştıklarını söyledi. "Bir hayaldi gerçek oldu." diyen Öğüt, "İnandığımız bir hayalimiz vardı. Belki de dünyanın en iyi stadını yapmaya birlikte inandık. Bugünlere geldik" şeklinde konuştu.

 

Dönüşün sadece Beşiktaş ailesi için değil Vodafone ailesi için de önemli olduğunu vurgulayan Öğüt, şunları söyledi: "Dönmenin heyecanını yaşıyoruz. Böyle bir eserin parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Eşi ve benzeri yok. Tarihi dokuyu koruduk. Sütunları da tarihi dokudan esinlenerek yaptık. Balo, moda müzesi, müzik stüdyosu ve restoranlarıyla cazibe merkezi. 365 gün dünyanın her yerinden gelen insanların kullanabilmesi için yapıldı."


Gökhan Öğüt, 10 ve 11 Nisan'daki törenlerin ardından başka açılış organizasyonlarının da olacağını belirterek, "40 gün 40 gece açılış yapacağız. Tematik açılışlar da olacak. 6 ay boyunca Vodafone Arena'yı tüm dünyadan gelecek konuklarla paylaşma planımız var." değerlendirmesinde bulundu.


Geri sayım butonuna beraber bastılar


Fikret Orman ve Gökhan Öğüt, yaptıkları konuşmaların ardından geri sayım butonuna birlikte bastı. Orman ve Öğüt tarafından Vodafone Arena'nın açılışı için geri sayım, 20 gün 6 saat 56 dakika ve 35 saniyeden başlatıldı. Bu arada yeni konulacak koltuklarla beraber stadın kapasitesi 42 bine çıkacak.


Orman'a anne sürprizi

 

Beşiktaş camiasının heyecanla beklediği Vodafone Arena'da çalışmalar sürüyor. Başkan Fikret Orman, yoğun gündeminde stattaki çalışmaları sık sık denetleyip, incelemelerde bulunuyor. Orman'ın annesi Nurhan Orman da Vodafone Arena'ya gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Nurhan Orman, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, “Babası da inşallah onun Beşiktaş'a yaptığı hizmetleri görüyordur” dedi.


Tribün adları


Vodafone Arena'da iki ana sponsor DenizBank ve Spor Toto'nun isimlerinin de tribünlerde olacağını anlatan Orman, "Şeref Bey, bizim için önemli insan. Numaralı tarafına Şeref Bey, öbür tarafa Baba Hakkı ismini vermek istiyoruz. Basın tribününe de Vedat Okyar ismini vermeyi planlıyoruz" diye görüş belirtti.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR


Stadın yapılış sürecine değinen Orman, 2012'nin mart ayında göreve geldiklerini hatırlatarak, şunları söyledi: "Vodafone Arena ile ilgili çalışmaya o gün başladık. 21 kurula girdik ve hepsinden onay aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi olmasaydı yapamazdık. O dönemin bazı bakanları bu işe karşı çıkmıştı ancak Cumhurbaşkanımız, Beşiktaş'a verdiği destekle bize yardımcı oldu. Onun desteğiyle beraber Türkiye'ye çok önemli eser kazandırdığımızı düşünüyorum. Çok büyük mücadele ettik. Süreç kolay olmadı. Zorluklarla uğraştık."


Dünya devleriyle turnuva yapılacak


Gelecek sezon öncesi açılış organizasyonu konusunda da planlamalar yaptıklarını anlatan Fikret Orman, "3B yapmak istiyoruz. Barcelona, Bayern Münih ve Beşiktaş maçları için görüşmelerimiz var" dedi. Orman, dünyadaki en iyi zeminin Arsenal'in Emirates Stadı'nda olduğu yönünde görüşlerin olduğuna dikkati çekerek, "Vodafone Arena onun üstünde bir teknolojidir" dedi.


Güneş'ten oyunculara taviz yok

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş milli arada kimsenin gözünün yaşına bakmadı. Tecrübeli teknik adam takımdaki birlikteliği ve konsantrasyonu bozmama adına tesislerdeki personel dahil hiç kimseye ekstra izin vermedi. Güneş, 3 günlük tatilde şehir dışına çıkan ve ekstra izin isteyen futbolcuların da bugün takımla birlikte çalışmalara katılması talimatı verdi.


Sakatlar kontrolde


Siyah-beyazlıların sakat oyuncuları Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töre'nin bugün yapılacak kontrollerinin ardından sağlık durumlarıyla ilgili kesin bir karar verilecek. Yapılacak tetkikler sonrası sağlık heyeti teknik heyete bir rapor sunacak.




Süleyman HATISARU/Yeni Şafak




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın açılış gününü duyurmak için açıklamalarda bulunuyor. Başkan Orman Vodafone Arena'nın açılış tarihini açıkladı.



Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın açılış gününü duyurmak için açıklamalarda bulunuyor. Başkan Orman'ın açıklamaları şöyle;


Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle ülkemize güzel bir eser kazandırdığımızı düşünüyorum Vodafone Arena'nın yapımı için 21 tane kurula girdik ve izin aldık. Vodafone ailesine teşekkür ediyorum. Bu stadın meydana gelmesi için bize güç verdiler. 


Stat inşaatında sona geldik. Büyük mücadele verdik. Zorluklarla uğraştık. Stadımız yokken her sezon şampiyonluğa oynadık. Futbol takımına yatırım yaptık, zor zamanlarda. Altından tarih eserler çıktı, sular çıktı' tarzı bir sürü haberlerle uğraştık. Herkes stat nasıl yapılır biliyor, takip ediyor. Taraftarımız en başından beri büyük destek verdi. Onlara teşekkür ediyorum. Çimler deniz seviyesinin altında, çok zor bir lokasyonda çalıştık. -4’te maç oynayacağız. Şu ana kadar 147 locayı sattık, sırada bekleyen 20 kişi var hala. Binin üzerinde kişiyle burada çalıştık. Burayı yalnızca stat olarak düşünmemek lazım. Bir saray yaptık.400 milyon TL'lik yatırım var. Bi ara "stat inşaatında 6 işçi çalışıyor" dediler..Helal olsun bu 6 işçiye..Koca stadı bitirdiler. Çimler hibrit uygulamasıyla güçlenecek, bir daha çim kaldırılmayacak. 12 gün içinde hibrit uygulaması sona erecek. Çim için 12 milyon TL, güvenlik için 20 milyon TL para harcadık. Açılış için geri sayıma başlayacağız. İlk olarak devlet protokolü ve divan kurulu üyelerimizle yapacağız. Açılışı taraftara uygun yapmak isterdik ama ülkemizde yaşanan sorunlar nedeniyle malesef yapamıyoruz. 11 Nisan 2016’da eve dönüyoruz. 10 Nisan Pazar günü resmi açılışı yapacağız Vodafone Arena’da.


Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla büyük bir mücadele verdik. Finansal sıkıntılarla uğraştık.  İnanılmaz bir taraftarımız var. Çok yaratıcılar. Bayraklarımızla biz orayı dünyanın en iyi şov alanına çevireceğiz. Biz gücümüzü semtimizden alıyoruz. Semtimizden çıkma niyetimiz hiç olmadı.  Borç durumumuzu düzeltmek istiyoruz.


Hep al al değil biraz da sat olayına geçmek istiyoruz. Vodafone Arena’daki son üç maç için bilet satışı yapacağız. Dünyanın en üstün teknolojisi kullandı. Emirates’ten iyi bir zemine sahip olacak Vodafone Arena. Kombineleri sattık ve üç senedir ücretsiz olarak maç seyrettirdik. Artık evimize dönüyoruz. Gelire ihtiyacımız var. Bilet satışları ve sponsorluk anlaşmalarının mali duruma olumlu etki edeceğini düşünüyorum. Vodafone Arena artık gider yapmıyor, gelir sağlıyor. Vodafone Arena’da 41903, 42 bin civarında koltuk olacak. Bütün sponsorlarla kazan kazan anlayışı içinde çalışıyoruz. Beşiktaş, onca sıkıntılara rağmen Türkiye’nin en çok sponsorluk geliri elde eden kulübüdür.


Ağustos ayında turnuva için "3B" yapmak istiyoruz. Beşiktaş, Barcelona ve Bayern Münih Barcelona ile hazırlık maçı oynama niyetimiz var. Takvimler netleşsin. Umarım olur. 7-10 milyon Dolar futbol dışı ciro elde etmeyi planlıyoruz. 50-60 milyon Dolar civarı gelir elde etmeyi planlıyoruz. 7-10 milyon Dolar futbol dışı ciro elde etmeyi planlıyoruz. 50-60 milyon Dolar civarı gelir elde etmeyi planlıyoruz. Beşiktaş vefalı bir kulüptür. Yapılan hizmetleri unutmaz. Akatlar’da bir kompleks yapıyoruz Numaralı tarafına Şeref Bey’in, kapalı tarafına Baba Hakkı’nın ismini vermek istiyoruz. Stadın duvarlarına Beşiktaş’a hizmet etmiş kişilerin fotoğraflarını koyacağız.




Posta



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Vodafone Arena, 10 Nisan'da hizmete giriyor, ilk maç da 1 gün sonra Bursaspor'la...

    

Kartal’ın yeni mabedi önce devlet prokotolü ve divan kurulu üyelerine kapılarını açacak, 11 Nisan’da da siyah-beyazlı taraftarların 2.5 yıllık özlemi bitecek.Başkan Fikret Orman, yeni sezon öncesinde ise Barcelona ve Bayern Münih’in de katılımıyla 3’lü bir turnuva için görüşme yaptıklarını söyledi.


BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt’ün dün düzenlediği basın toplantısında bu bilgi kamuoyuna resmen açıklanmış oldu. Divan Otel’de gerçekleştirilen ‘Eve Dönüyoruz’ başlıklı toplantıda konuşan Orman, “Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi olmasaydı yapamazdık. Onun desteğiyle Türkiye’ye çok önemli bir eser kazandırdığımızı düşünüyorum.


STADIN tamamen bitmesiyle birlikte 400 milyon liralık bir yatırım yapmış olacağız. Bir saray yaptık. Cazibe merkezi haline getirdik. Sadece çim uygulamasına 12 milyon lira harcama yaptık. Güvenlikle alakalı 20 milyon lira para harcadık. Türkiye’nin ve Türk sporunun gururu bir şey yaptığımızı düşünüyorum.


HEDEF BİR SEZONDA  60 MİLYON $ GELİR


SENELİK 50-60 milyon dolar civarında gelir beklentimiz var. Stadın bitmesiyle birlikte elde edilecek gelirle önceliğimiz oyuncu almak olmayacak. Artık kulübün finansman durumunu düzeltmeyi istiyoruz.


GELECEK sezon öncesi açılış organizasyonu konusunda planlamalar yaptık. 3B yapmak istiyoruz. Barcelona, Bayern Münih ve Beşiktaş maçları için görüşmelerimiz var” ifadelerini kullandı.


‘İlk 3 maça biletle girilecek’


VODAFONE Arena’da bu sezon 3 maç oynayacaklarını belirten Orman, “Bu 3 maçta bilet satacağız, kombineler önümüzdeki sezondan itibaren geçerli olacak. Şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanan bir kulüp olarak inşallah bu sezon kupayı stadımızda kaldırmak bize nasip olur” dedi.


Vatan




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında 11 Nisan Pazartesi günü yeni stadı Vodafone Arena’da oynayacağı Bursaspor maçıyla bin 66 gün sonra Dolmabahçe’ye dönecek.


Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında 11 Nisan Pazartesi günü yeni stadı Vodafone Arena’da oynayacağı Bursaspor maçıyla bin 66 gün sonra Dolmabahçe’ye dönecek.


Siyah-beyazlı ekibin Süper Lig’de 11 Mayıs 2013’te oynadığı ve 3-0 kazandığı Gençlerbirliği karşılaşmasıyla veda edilen BJK İnönü Stadı’nın yerine yapılan Vodafone Arena’da, geri sayıma geçildi.


Son çalışmaların yapıldığı yeni stadındaki ilk resmi müsabakasını 11 Nisan Pazartesi günü Bursaspor’la oynayacak Beşiktaş, bin 66 gün sonra Dolmabahçe’de taraftarının huzuruna çıkacak.


En çok tercih edilen stat Atatürk Olimpiyat

Beşiktaş’ın iç saha maçları için en çok Atatürk Olimpiyat Stadı’nı tercih etti.


İkitelli’deki statta 39 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlı ekip, son dönemde müsabakalarını oynadığı Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda ise 13 kez ev sahipliği yaptı.


Beşiktaş, Ankara’daki Osmanlı Stadı’nda 8, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda 4, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Yusuf Ziya Öniş statlarında ise birer iç saha maçı oynadı.


Fileleri 111 kez havalandırdı, kalesinde 60 gol gördü


Beşiktaş, evinden uzakta oynadığı 66 iç saha maçında 111 kez rakip fileleri havalandırdı, kalesinde 60 gol gördü.



Zaman



Geri Dön