20 / 04 / 2024

Yapı kullanma izni istemi içeren dilekçe!

Yapı kullanma izni istemi içeren dilekçe!

İnşaat çalışmaları sona eren bir yapıda oturumun sağlanabilmesi için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Bu izin bir dilekçe ile alınabiliyor. İşte yapı kullanma izni istemi içeren dilekçe...



Yapı kullanma izni istemi içeren dilekçe!

İnşaat çalışmaları sona eren bir yapıda oturumun sağlanabilmesi için, yapının tasdikli projesine uygun inşa edilip, edilmediğinin belediye tarafından denetlenmesi gerekiyor.


Yapılan inceleme çalışmalarının akabinde, yapının tasdikli projesine uygun bir şekilde tamamlandığının tespiti halinde iskan belgesi ve oturma izni belgesi olarak da bilinen "Yapı Kullanma İzin Belgesi" veriliyor.


Yapı kullanma izni alınabilmesi için yukarıda da belirttiğimiz gibi  yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. Projenin tasdiklenen projesine ve bulunduğu bölgenin imar planına göre uygun bir şekilde yapılması gerekiyor.


Yapının bu şekilde bitirilmesi halinde inşaat sahibinin bağlı olunan belediyeye gerekli belgeleri temin ederek, yapı kullanma izin belgesi dilekçesi ile başvuruda bulunması gerekiyor. Yapı kullanma izni istemi içeren dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


Yapı kullanma izni için dilekçe:


…………………………… Belediye Başkanlığı’na



……………… İlçesi, …………………… Mahallesi, …………………… Pafta, …… Ada, …………… Parsel sayılı yerdeki binama yapı kullanma izin belgesi tanzim edilerek tarafıma verilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.



Adres : ………………………

İsim : ………………………

İmza : ………………………



EK : 1- İSKİ ‘den alınacak kanal bağlantı yazısı. 

     2- Projesi sığınak yönetmeliğine göre tasdikli binalar için Sivil Savunma Md. Yazısı.

     3- SSK Bölge Müdürlüğü’nden alınacak prim borcu olmadığına dair yazı. 

     4- Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Müdürlüğünden alınacak ilişik kesim yazısı.

     5- Binanın dört cepheden fotoğrafı.



Yapı kullanma izin belgesi harcı 2014!





Geri Dön