27 / 04 / 2024

Yeni kadastro paftalarının geçerlilik kazanması!

Yeni kadastro paftalarının geçerlilik kazanması!

Kadastro paftalarını yeniden düzenleme uygulamaları sonucu oluşturulan paftaların altına açıklama yapılıyor. Haritalar, kontrol mühendisince imzalanıyor. İşte yeni kadastro paftalarının geçerlilik kazanması ile ilgili diğer hükümler...



Yeni kadastro paftalarının geçerlilik kazanması!

Kadastro paftalarını düzenleme uygulamaları sonucu oluşturulan paftaların altına, "Bu pafta, 3402 sayılı Kadastro Kanununun 22 nci maddesinin (a) bendi gereği ....... no`lu paftanın veya paftaların veya bu paftaların işaretli bölümünün yerine geçerli olmak üzere düzenlenmiştir." şeklinde belirtme yapılması gerekiyor.


Bu haritalar, kontrol mühendisince imzalanıp; kadastro müdürü tarafından tarih yazılarak onaylanıyor.


Kadastro Kanunu madde 22:

Evvelce tespit, tescil veya sınırlandırma suretiyle kadastrosu veya tapulaması yapılmış olan yerlerin yeniden kadastrosu yapılamaz. Bu gibi yerler ikinci bir defa kadastroya tabi tutulmuşsa, ikinci kadastro bütün sonuçlarıyla hükümsüz sayılır ve Türk Medenî Kanununun 934 üncü maddesine göre işlem yapılır. Süresinde dava açılmadığı takdirde, ikinci defa yapılan kadastro, tapu sicil müdürlüğünce resen iptal edilir. 


Tapulama veya kadastro çalışmalarında tespit dışı bırakılan tapuda kayıtlı taşınmaz mallar ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerlerin bu Kanun hükümleri gereğince kadastrosu yapılır. 


Daha önce sadece kadastro tahriri yapılan veya 23.6.1983 tarih ve 2859 sayılı Kanuna göre yenileme yapılacak yerler ile 2981 sayılı Kanun ve değişiklikleri hükümlerine tabi yerlerde bu madde hükmü uygulanmaz. 


Tahditleri yapılarak kesinleşmiş ve tescil edilmiş ormanlara ait kayıt ve belgeler tapu kütüğüne olduğu gibi aktarılır



Kadastro paftalarını düzenleme uygulama esasları!
Kadastro tespitine itiraz!
Kadastro Kanunu!



Geri Dön