27 / 04 / 2024

1 Ocak 2023 emekli zammında büyük deprem! Maaşlar bir bir hesaplandı! Hemen bu son dakika rakamlarına göz atın!

1 Ocak 2023 emekli zammında büyük deprem! Maaşlar bir bir hesaplandı! Hemen bu son dakika rakamlarına göz atın!

Pek çok emekli tarafından merak edilen ve araştırılan 1 Ocak 2023 emekli zammında büyük deprem yaşanıyor. Milyonlarca emekli tarafından merak edilen emekli zamları bir bir hesaplandı. Hemen bu son dakika rakamlarına göz atın...



BEŞ SENARYOYA GÖRE EMEKLİ AYLIĞI ZAMMI 2023

Akşam'da yer alan habere göre, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları 2023 Ocak ayında bu yılın temmuz – aralık dönemindeki enflasyon oranında artırılmış olacak. Böyle bir durumda, yıllık enflasyon senaryolarına göre SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına yapılacak artışlar da şu şekilde olacak:

Eğer yıllık enflasyon yüzde 60 olursa emekli aylıkları yüzde 13,03 oranında artış gösterecek. Yine verilen detaylara göre, Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini tutar ve yıllık enflasyon yüzde 65 olursa emekli aylıklarına yüzde 16,05 oranında zam gelecek. SSK ve BAĞ-KUR'lunun emekli aylığı artış oranı yıllık yüzde 70 enflasyonda yüzde 19.42; yıllık yüzde 75 enflasyonda yüzde 22.93; yıllık yüzde 80 enflasyonda yüzde 26.44, yüzde 85 enflasyonda ise yüzde 30.32 şeklinde olacak.

1 Ocak 2023 emekli zammında büyük deprem! Maaşlar bir bir hesaplandı! Hemen bu son dakika rakamlarına göz atın!

Yine verilen detaylara göre, yıllık enflasyonun yüzde 65 – 75 aralığında olması ihtimali daha yüksek görünüyor. Böylesi bir durumda SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına enflasyon farkından dolayı Ocak ayında gerçekleştirilecek olan artışın yüzde 16.05 – 22.93 aralığında olacağı söylenebilir.

EMEKLİ MEMUR AYLIKLARI

Memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına 2022 Temmuz'da yapılan artışın 7 puanı toplu sözleşme zammından meydana geliyor. Ocak'ta da bu senenin temmuz – aralık dönemindeki enflasyondan kaynaklanan fark + yüzde 8 toplu sözleşme zammı yapılacak. Olası bir senaryoya göre memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına gelecek yıl Ocak'ta yüzde 14.09 ile yüzde 31.54 arasında değişen oranda artış yapılacak. Merkez Bankası'nın yüzde 65 enflasyon tahmininin gerçekleşmesi durumunda da yapılacak zam oranı ise yüzde 17.13 düzeyinde olmuş olacak.

Asgari ücret hesaplamaları tepetaklak oldu! Telaffuz edilen rakamı duyanın ağzı bir karış açık kaldı! Hemen bir göz atın

Selçuk Geçer doları bıraktı asgari ücret tahminini açıkladı! Bu rakam olursa milyonlar bayram edecek! Hemen bir bakın!

Altının geleceği en yüksek rakam resmen açıklandı! Rakamı duyanlar kulaklarına inanamadı! Bakın şimdi neler olacak!


Geri Dön