27 / 04 / 2024

10 yıl içerisinde 350 milyon adet elektrikli araç yollarda olacak!

10 yıl içerisinde 350 milyon adet elektrikli araç yollarda olacak!

Autorola Türkiye Genel Müdürü Oğuzhan Saygı “Şu anda 10-15 milyon civarında olan elektrikli araç pazarında önemli bir büyüme bekliyoruz. 6,9 milyon civarında şarj noktasının devreye gireceğini düşünüyoruz" dedi.



Fosil yakıtlı araçların artık 2035 yılı itibariyle Avrupa’da üretim ve satışı yasaklanacak. Bu piyasa ise elektrikli araçlara kalacak. Bloomberght.com’da yer alan haberde Autorola Türkiye Genel Müdürü Oğuzhan Saygı elektrikli araçlarla ilgili geleceğe dönük üretim ve satış tahminlerini paylaştı.

Autorola olarak şirketlerin daha çok dijital dönüşümlerini tasarlayan ve ilgili süreçleri yöneten bir şirket olduklarını belirten Saygı 2022 yılında yeni araç satışının globalde yüzde 8 gerilediğini belirterek, “2. el araç satışı ise bu dönemde gelişme gösterdi. Türkiye özelini incelediğimizde 780 bin tane araç satıldığını görüyoruz. Pazar aslında yüzde 6 oranında büyüdü. 2. el pazarı bunun yaklaşık 10 katı gelişme gösterdi. Burada 8 milyon adetlik bir rakam söz konusu. 2023’ün ilk 4 ayındaki rakamlara baktığımızda geçen yola göre yüzde 57’lik bir büyüme görüyoruz. İkinci el araç pazarında ise ilk 4 ayda yüzde 43’lük bir büyüme var” şeklinde konuştu.

10 yıl içerisinde 350 milyon adet elektrikli araç yollarda olacak!

GELECEK 10 YILA DAMGASINI VURACAK

Elektrikli araçların önümüzdeki 10 yıl içerisinde daha çok büyüyeceğini ifade eden Saygı “Bu sürede 350 milyon adetlik elektrikli araç sahipliği öngörüyoruz. Şu anda 15 milyon civarında olan elektrikli araç pazarının önü fazlasıyla açık. Elektrikli araçlarla birlikte şarj noktaları da artacak. 6,9 milyon civarında şarj noktasının devreye gireceğini öngörüyoruz. Mobilite ve dijitalleşme önemli bir trend olacak. Araç alım satımı ile ilgili online süreçlerin şimdiden tasarlanması gerekiyor. Artık tüketiciler pandemi sonrasında tüm alım işlemlerini online yapmayı tercih ediyor. Araç piyasasında yüzde 83 civarında kişi alımını online olarak yapmayı tercihliyor, bu oran pandemi öncesi yüzde 43 civarındaydı” dedi.

 


Geri Dön