24 / 04 / 2024

10 yıllık kiracı tahliyesi 2015!

10 yıllık kiracı tahliyesi 2015!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, 1 Temmuz 2014 tarihinden beri on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren kiracısını gerekçesiz tahliye edebiliyor. İşte 10 yıllık kiracı tahliyesi 2015..



10 yıllık kiracı tahliyesi 2015!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, 1 Temmuz 2014 tarihinden beri on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Buna göre 10 yıllık kiracı tahliyesi için; kira süresinin 10 kez uzamış olması ve 11. uzama döneminin bitimine 3 ay kala fesih bildiriminin yapılmış olması gerekiyor.


Kanunda da görüldüğü üzere bir diğer şart ise; 10 yıllık kiracı sını çıkarmak isteyen ev sahibinin yapması gereken tek şey her uzama yılının bitiminden en az üç ay öncesinde yazılır bir şekilde bildirimde bulunmak.


Bu şekilde kendisinde ihtar çekilen kiracıların, itiraz etme hakkı bulunmuyor. Kiracının 3 ay içerisinde evi tahliye etmesi gerekiyor. 



Kira sözleşmesi yoksa nasıl tahliye edilir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön