28 / 03 / 2024

100 milyon dolar şak diye cebe indi!

100 milyon dolar şak diye cebe indi!

Türkiye'nin en önemli ihracat kalemlerinden Karadenizin su ürünleri yine yanıltmadı. Karadeniz'in su ürünleri ihracatı yılın ilk yarısında 100 milyon dolara yaklaştı.



Türkiye bir yandan enflasyon ile boğuşurken diğer yandan da ihracat rakamlarını geliştirmeye devam ediyor. Türkiye tarafından Karadeniz'den ihraç edilen su ürünlerinin girdisi çok sevindirdi. 

EN FAZLA RUSYA'YA SATTIK

AA muhabirinin Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden yaptığı derlemeye göre, bölgeden ocak-haziran döneminde 22 ülkeye 13 bin 213 ton su ürünü ihraç edildi. Söz konusu dış satımdan da 96 milyon 520 bin 552 dolar kazanç sağlandı.

Rusya Federasyonu, Hollanda ve Birleşik Krallık en fazla dış satım yapılan ülkeler oldu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön