29 / 03 / 2024

12 ay boyunca karşılıksız 1.500 TL verilecek! Kira yardım ödemesi nasıl alınıyor?

12 ay boyunca karşılıksız 1.500 TL verilecek! Kira yardım ödemesi nasıl alınıyor?

Bakanlığın dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destekleri devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 1.500 lira kira yardımı gerçekleştiriliyor.



Hükümet, ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemelerine devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’da bu destek ödemeleri kapsamında kira yardımı gerçekleştiriyor. Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca geri ödemesiz 1.500 TL kira yardımı veriliyor.

Kira yardım ödemesi nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geri ödemesiz olarak 12 ay boyunca verdiği kira ödemesi yardımını kimler alabiliyor?

Bakanlığın bu destek ödemesine ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kira hizmeti adı altında başvuru yapabiliyor. Başvuran kişiler yardım ödemesinin şartlarına uygunluk gösterdiği takdirde, kira yardımına hak kazanıyor.

Kira yardım ödemesine başvuru şartları nelerdir?

Kira yardım ödemesinden yararlanmak için bazı şartlar mevcut . Bu şartlardan biri de sigortalı bir işte çalışmamak ve emekli aylığı, dul veya yetim aylığı almıyor olmak.

İşte diğer koşullar;

  • Mal varlığına sahip olmamak
  • Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak
  • Düzenli bir gelire sahip olmamak

 12 ay boyunca karşılıksız 1.500 TL verilecek! Kira yardım ödemesi nasıl alınıyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön