26 / 04 / 2024

12 milyar TL yatırımla Tuzla'ya Biyoteknoloji Vadisi geliyor!

12 milyar TL yatırımla Tuzla'ya Biyoteknoloji Vadisi geliyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ardından biyoteknoloji, genetik ve mikrobiyoloji alanlarındaki çalışmalar ve yenilikler de yer alırken, İstanbul'un Tuzla ilçesine toplam 12 milyar TL'ye Biyoteknoloji Vadisi kurulacak.



Türkiye’nin, gelecekte dünyanın ekonomi dengelerini belirleyici bir konumda yer alması amacıyla biyoteknoloji alanında söz sahibi olan, bilimsel alanda ilk başvuruda bulunacak ülkeler arasına girmesi gerektiğinden bahseden Dr.Varlıbaş, BİYOSAD olarak önemli bir proje üreteceğini ve yurtdışında yer alan benzer yapılanmaların incelenip Biyoteknoloji Vadisi kurulmasıyla ilgili adımlar atıldığından bahsetti.

HASTALIKLARA KARŞI KORUYUCU MOLEKÜLLER GELİŞTİRİLECEK

Hürriyet'te yer alan habere göre; BİYOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanında aldığı patent, faydalı model gibi yenilikçi çalışmaları ile dünyada yer aldığını konumunu güçlendireceğinden bahseden, Biyoteknoloji Vadisi Projesi hakkında detayları şu şekilde anlattı: “BİYOSAD olarak Biyoteknoloji Vadisi Proje çalışmalarımızı tamamladık ve iki ay önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvurduk. Projemizi İstanbul Tuzla’da hayata geçireceğiz, toplam 12 milyar TL’lik bir yatırımı içeriyor. 6 ay içerisinde temel atıp, 2 yıl içerisinde üretime başlamayı planlıyoruz. Biyoteknoloji Vadisi’nde yurt dışından yatırımcılar da yer alacak. Start-up’lara da fırsatlar verilecek. Vadide; ihracat kilogram fiyatı en az 10 bin dolar olan yenilikçi ilaç ve malzemeler üretilecek. Hastalıklara karşı koruyucu, önleyici projeler geliştirilecek. Aşı formülleri oluşturulacak. Yalnızca sağlık alanında değil tüm sektörlerle ilgili yenilikçi çalışmalar gerçekleştirilecek. Vadiden yılda 27 milyar liralık ihracat yapılabilecek. Yeni moleküllerin ortaya çıkarılması için bir merkez olacak. Bu merkezde 30 bin kişiye istihdam sağlayabileceğiz"


Geri Dön