27 / 04 / 2024

13 milyon emekliyi ilgilendiriyor! Ödenen vergilerinizi geri alabilir, vergiden muaf olabilirsiniz! 

13 milyon emekliyi ilgilendiriyor! Ödenen vergilerinizi geri alabilir, vergiden muaf olabilirsiniz! 

Türkiye'de 13 milyon civarında emekli bulunuyor. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde emlak vergisini ve emeklilerin vergi ödemelerini kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in o yazısı...



Nedim Türkmen, emeklilerin sıfır oranlı vergiden yararlandığı ve yararlanamadığı durumları şu şekilde açıklamaya devam etti:

"Sayıları milyonları bulan yurtdışında çalışan Türk vatandaşları mevcuttur. Yurtdışında emekli olan Türk vatandaşı, Türkiye'deki meskeni için sıfır oran avantajından yararlanamayacaktır. Çünkü Türkiye'de kurulu sosyal güvenlik kurumlarından aylık alma şartını ihlal etmektedir.

Eşi ölen emekliye, eşinden dolayı ölüm aylığı bağlanmış ise; indirimli (sıfır) oranlı bina vergisi avantajından faydalanabilecektir. Emeklinin kendi evini kiraya verip eşine, oğluna ya da kızına ait evde oturması durumunda; indirimli emlak vergisi imkanından yararlanılamayacaktır.

13 milyon emekliyi ilgilendiriyor! Ödenen vergilerinizi geri alabilir, vergiden muaf olabilirsiniz! 

Erkek emekli ve hiçbir geliri olmadığını taahhüt eden ev hanımı eşin, birer evleri varsa; evlerden birinde ikamet edilip, diğer ev kiraya verilirse; kiraya verilen evin kira getirisi nedeni ile emlak vergisi ödenmesi gerekmektedir.

İşyeri, arsa ve araziye sahip olmak, bu mülklerden gelir elde edilmediği sürece sıfır oranlı emlak vergisi hakkından yararlanmaya engel teşkil etmez.

ÖDENMİŞ ÖNCEKİ VERGİLER GERİ ALINIYOR

Sıfır oranlı Emlak Vergisi imkanından faydalanmak için şartları taşıdığı halde ödeme yapanlar, telaşa gerek yok. Emlak Vergisi'ne tabi konutun kayıtlı oldukları belediyelere giderek, muaf olduğunuzu bildiren muafiyet formunu
doldurmanız gerekiyor. Konutunuzun bağlı olduğu belediyeye vereceğiniz düzeltme dilekçesi ile beraber 2017, 2018, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında muaf olmanıza rağmen ödemiş olduğunuz vergileri iade alabilirsiniz."

Türk vatandaşlığı için asgari gayrimenkul bedeli resmen 400 bin dolara yükseltildi!

Benzin, motorin ve LPG indirimi ne zaman? Fiyatlar düşecek mi? Opet, Shell ve Petrol Ofisi 13 Mayıs 2022 fiyat listesi

Ons altın bugün 1826 dolar oldu! Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata altın ne kadar? Son dakika 13 Mayıs 2022 altın fiyatları


Geri Dön