26 / 04 / 2024

18-26 yaş aralığındaki işsiz gençlere cep harçlığı! Hem cebiniz hem kafanız rahatlayacak!

18-26 yaş aralığındaki işsiz gençlere cep harçlığı! Hem cebiniz hem kafanız rahatlayacak!

Cep harçlığı, sosyal yardımlar kapsamında geliştirilen bir destek ödemesidir. 18-26 yaş aralığındaki işsiz gençlere cep harçlığı verilecek. İşte detaylar!



Seçime az bir zaman kala sosyal yardımların kapsamını genişleten kamu kurumları, 18-26 yaş arasındaki gençlere destek ödemesi yapacağını duyurdu. Başvuran gençlere tek seferlik ve karşılıksız 2 bin 215 TL nakdi yardım gerçekleşecek. Şartları karşılayan gençler ödemeyi PTT merkezlerinden kimliklerini ibraz ederek alabilecek.

İşte, gençlere yapılacak olan sosyal yardım başvurusuna dair ayrıntılar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın işbirliği ile sosyal güvencesi bulunmayan 18-26 yaş arası gençlere sosyal yardım yapılacak. Başvuru şartlarını yerine getiren gençler paralarını PTT şubelerinde kimliklerini göstererek alabilirler.

İŞSİZ GENÇLERE NAKDİ DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

  • Gençlerin yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla oluşturulan destek çerçevesinden tek seferlik 2 bin 215 TL nakdi yardım yapılacak.
  • Karşılıksız ve geri ödemesiz olacak şekilde bu nakdi ödeme yani cep harçlığının başvurusu için T.C kimlik numarası ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gencizbiz.gsb.gov.tr internet sitesine girilmelidir ve bu site üzerinden başvuru yapılması yeterli olacaktır. Destek paketine son başvuru tarihi ise 31 Ocak 2023 tarihi olarak belirlenmiştir. Peki 1826 yaş arası işsiz gençlere yapılacak olan sosyal yardım yani cep harçlığının başvuru şartları nelerdir? İşte merak edilen başvuru şartlarına dair detaylar;

GENÇLERE SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunmalıdır,

- İkametgah adresinin Türkiye'de olması gerekir,

- Yardım alacak vatandaşlar 18 ile 26 yaş aralığında olmalıdır,

- SGK sigorta ya da BAĞ-KUR kaydı olmayanlar kişiler bu yardımdan yararlanabilir.

- Devlet yurtlarında, çocuk bakımevlerinde yaşayanlar bu yardım ödemesinden faydalanabilir.

- Asgari ücretin üçte biri altında geliri olanlar da bu yardımdan yararlanabilir.

SGK prim borçlarının yapılandırılmasını bekleyen EYT’lileri yıkan haber! O borçların akıbeti belli oldu!

PTT kefilsiz şartsız 30 bin TL veriyor! Nakit ihtiyacınız bıçak gibi kesilecek! Bir başvuruya bakıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön