18 / 04 / 2024

1935 yılında tramvay hattı Zincirlikuyu'ya kadar uzatılacak!

1935 yılında tramvay hattı Zincirlikuyu'ya kadar uzatılacak!

1934 yılının Şehir Meclisi'nin kasım toplantısında Şişli - Mecidiyeköy tramvay hattının Zincirlikuyu'ya kadar uzatılmasına karar verilmiş. Belediye Başkanlığı da tramvay şirketinden hattın Zincirlikuyu'ya uzatılmasını istemiş.



1935 yılında tramvay hattı Zincirlikuyu ya kadar uzatılacak!


Yeni tramvay hattı


Zincirlikuyu'ya kadar uzatılması istenecek


    Şehir Meclisi Teşrinisani toplantısında Şişli - Mecidiyeköy tramvayının Zincirlikuyu'ya kadar uzatılmasının teminine kadar vermişti. Meclis'in bu kararı üzerine belediye reisliği tramvay şirketi nezdinde teşebbüsatta bulunmuş, hattın bu noktaya kadar götürülmesini istemişti. Şirket, henüz belediyeye cevap vermemiştir. 

    Diğer taraftan haber aldığımıza göre tramvay şirketi yeni hatlar inşası yahut mevcut yolların uzatılması isteklerine şimdilik müspet cevap vermek fikrinde değildir. Tramvay şirketi, evvelce tatbik edilen mukavelenin feshi dolayısıyla devlet şurasında dava açtığından vekaletle başlayacak olan müzakere neticesinde ne gibi taahhütlere girişeceği henüz belli olmadığını ileri sürmekte ve imtiyaz haricinde tekliflere yanaşmamaktadır.

    Maamafih belediye Nafia Vekaleti'ne müracaat ederek şirketle yeni müzakere başladığı zaman nazarı dikkate alınmak üzere Zincirlikuyu'ya tramvay uzatılmasının teminini isteyecektir.


Akşam 19 Kanunisani (Ocak) 1935



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön