26 / 04 / 2024

1948 yılında Spor ve Sergi Sarayı'nın inşası hazırlıkları ilerliyor!

1948 yılında Spor ve Sergi Sarayı'nın inşası hazırlıkları ilerliyor!

1948 yılında Harbiye'de inşa edilecek, eski ismiyle, Spor ve Sergi Sarayı'nın inşası hazırlıkları ilerliyormuş. İnşa edilecek bina yaz mevsiminde sergi binası olarak, diğer mevsimlerde ise spor binası olarak kullanılacakmış.



1948 yılında Spor ve Sergi Sarayı nın inşası hazırlıkları ilerliyor!


Spor ve Sergi Sarayı


     Harbiye binasının arkasında, yazlık tiyatronun yanında yapılacak olan Spor ve Sergi Sarayı'nın inşası hazırlıkları ilerliyor. İnşaat sahasında bir taraftan toprak tesviyesi yapılmakta, bir taraftan da malzeme depo edilmektedir. Bina sonbahar, kış, ilkbahar mevsimlerinde spor, yazın sergi için kullanılacaktır. Binada bir büyük, birkaç küçük salon bulunacaktır. Büyük salon paten, patenli hokey gibi sportif faaliyetlere tahsis edilecek ve 6-7 bin kişi alabilecektir. Bina bir anda büyük bir sergiye tahsis edilebileceği gibi salonlarından biri veya ikisi daha küçük mikyasta sergiler için kullanılabilecektir. 

     Binada çok müsait kapalı tenis sahası, basketbol, voleybol, boks, eskrim, güreş vesaire için de salonlar bulunacaktır. Bu suretle büyük salonda bir spor müsabakası yapılırken diğer salonlarda da başka müsabakalar yapılabilecektir. 

     Binada sporcuların soyunma odaları, duş, masaj mahalli ve bürolar bulunacaktuır. Bina bir spor salonu olduğu kadar bir sergi vazifesini de göreceğinden dış görünüş bakımından kuvvetli bir mimariye sahip olması tercih edilmiş ve ona göre şekil verilmiştir.


Akşam 8 Nisan 1948



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön