28 / 03 / 2024

1985 yılında Perşembepazarı esnafı Maslak'a taşınacakmış!

1985 yılında Perşembepazarı esnafı Maslak'a taşınacakmış!

1985 yılında dükkanları Haliç operasyonu ile dükkanları yıkılan Perşembepazarı esnafları, Maslak'taki Atatürk Oto Sanayi Sitesi'ni gezmişler. Esnafların kurduğu kooperatif, Maslak'taki siteyi 2 bin dükkanlı modern bir çarşı haline getirecekmiş.



1985 yılında Perşembepazarı esnafı Maslak a taşınacakmış!


Perşembepazarı esnafı Maslak'taki yeni sitelerini gezdi


Haliç'ten Maslak'a 


Dükkanları Haliç operasyonu sırasında yıkılan esnaf yeni yerleşim bölgesini beğendi


   Haliç operasyonu ile dükkanları yıkılan Perşembepazarı esnafı, Maslak'ta yeni bir çarşı sitesine taşınmak üzere harekete geçti. 

   

   Maslak'taki Atatürk Oto Sanayi Sitesi çarşılarına talip olan Yeni Perşembepazarı Yaptırma Kooperatifi yöneticileri ve ortakları dün inşaat alanını gezdiler. Kooperatif başkanı Salim Özer, inşaatı devam eden çarşı ile ilgili olarak ortaklara bilgi verdi. 

   Her biri 15 milyona mal olacak dükkanlar için Sanayi Bakanlığı'ndan kredi talep ettiklerini belirten Salim Özer, inşaatın 6 ay içinde tamamlanacağını söyledi. Bu süre içinde dükkanları yıkıldığı için birçok esnafın boşta kalacağını belirten Salim Özer şöyle konuştu:

   ''Maslak'taki siteyi de 2 bin dükkanlık modern bir çarşı haline sokacağımıza inanıyorum. Bu konuda Atatürk Oto Sanayi Sitesi Yaptırma Kooperatifi ile bir protokol hazırladık. Ulaşım ve nakliye açısından esnafımız burada daha iyi şartlarda çalışacaklar. Sadece Perşembepazarı müşterisinin uğrak yeri değişmiş olacak.''


(1985 yılında Reşat Altın 38.769 liraya satılıyormuş.)


Tercüman Gazetesi 9 Ağustos 1985



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön