24 / 04 / 2024

1995 yılında Doğuş Holding, merkezini Maçka Palas'a taşıyacakmış!

1995 yılında Doğuş Holding, merkezini Maçka Palas'a taşıyacakmış!

Doğuş Grubu, 1995 yılında merkezini Maçka Palas'a taşıma kararı almış. Holdingin 1994 yılında 40 ayrı varisten 280 milyar liraya satın aldığı tarihi binanın alt katında Armani ile ortak mağaza açacakmış.



1995 yılında Doğuş Holding, merkezini Maçka Palas a taşıyacakmış!


Doğuş Grubu'nun patronu Armani'ye komşu olacak


Gayrimenkul zengini olan, ancak İstanbul Mecidiyeköy'de bu zenginliği yansıtmayan bir binada faaliyet gösteren Doğuş Holding, merkezini Teşvikiye'deki Maçka Palas'a taşıyor.


    Doğuş Grubu geçtiğimiz aylarda satın aldığı Maçka Palas'a taşınma kararı aldı. Halen Mecidiyeköy'deki binada faaliyet gösteren Doğuş Grubu'nun merkezinin Maçka Palas'a taşınacağı, binanın alt katında ise Armani ile ortak mağaza açılacağı belirtildi. Grup yetkilileri, Maçka Palas'daki kiracıların çıkartılma işleminin tamamlandığı için henüz restorasyon çalışmalarına başlayamadıklarını ve taşınma tarihinin bu nedenle belli olmadığını ifade ettiler.

    Toplam 64 dairenin bulunduğu ve 40 ayrı varisten alınan Maçka Palas'ı resmi kayıtlara göre Doğuş Grubu 280 milyar liraya satın almıştı. Yirminci yüzyılın ilk dönemlerinde inşa edilen Maçka Palas'ı geçmiş dönemde de birçok yatırımcı otel yapmak üzere satın almak istemişti. Ancak binanın 2. sınıf tarihi bina statüsünde olması ve bu nedenle tadilatının sınırlı kalacağı düşüncesiyle potansiyel yatırımcılar bu karardan vazgeçtiler. 

    Doğuş Grubu ile Fransız Promodes Grubu'nun ortaklığıyla Haramidere'de yapımı devam eden Continent adlı süpermarket de Mayıs ayında açılıyor. İki grubun ortaklaşa kurduğu Peral AŞ'nin işleteceği süpermarketin yeni şubelerinin de açılacağı belirtildi. 

    Doğuş yetkilileri, ''arsa arıyoruz, buldukça yenilerini açacağız. Büyük bir zincir kurmayı planlıyoruz'' diye konuştular. Şube başına 15-30 milyon dolara mal olan Continent mağazalarının dünya çapında 181 şubesi bulunuyor.


Nihal AYDOĞAN 


(1994 yılında Reşat Altın 2.536.042 liraya satılıyormuş.)


Sabah Gazetesi 20 Mart 1995 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön