20 / 04 / 2024

2. El araba alacaklara son uyarı! Bir hafta içerisinde etkisini gösterecek!

2. El araba alacaklara son uyarı! Bir hafta içerisinde etkisini gösterecek!

Son günlerde otomobil sektöründe durgunluk yaşandığını belirten Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı, 'Bayramdan sonra ticaret merkezimizi gezen vatandaşlar vardı ama bunun yansıması bir hafta sonra olur.' dedi.



Son günlerde otomobil sektöründe durgunluk yaşandığını belirten Kocaeli Oto Ticaret Merkezi Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı, 'Bayramdan sonra ticaret merkezimizi gezen vatandaşlar vardı ama bunun yansıması bir hafta sonra olur.' dedi. Batı, 'Önce insanlar satış mekrezlerini gezer, araçları görür ve test ederler. Sonra tespit ettikleri araçların muadillerini araştırırlar ve daha sonra almaya gelirler. Bu da yaklaşık bir hafta içerisinde etkisini gösterir. Ağustos'un ilk haftalarındaki hareketlilik ve yoğunluk bekliyoruz' açıklamasını yaptı.

Fahrettin Batı, Kurban Bayramı öncesi ikinci el araba satışında ciddi beklentilerinin olduğunu ancak son günlerde otomotiv sektöründe durgunluk yaşandığını ifade etti. Batı, "Bayram sonrası ticaret merkezimizi gezen insanlar vardı ama bunun yansıması ancak bir hafta sonra olur. Önce insanlar araçları gezer, görür ve test ederler. Sonra tespit ettikleri arabaların muadillerini araştırırlar ve ardından tekrar almaya gelirler. 

 "UKRAYNA'DA KABLOLARIN ÜRETİLDİĞİ FABRİKA VURULDU"

2. el araç fiyatlarının yüksek olmasının sebeplerinden bir tanesi çip krizi ve kablo tedariği sorunu olduğunu vurgulayan Batı, şu ifadeleri kullandı: "'2. el arabalarda kesin artış sebebi, sıfır araçların otomobil bayilerinde yeterince olmamasıdır. Bunun sebebi de çip ve kablo tedariğinde yaşanan sorundur.

Amerika, Çin ve Tayvan'da dünyada en büyük çip üreten fabrikalar mevcut. Buradaki fabrikalarda kısıtlamaya gidildi. Kullanılan maddelerin, kimyasalların yeterince dünyadan tedarik edilemediğini, mal bulmada sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler ancak bence altında art niyet mevcut. Üretimi azaltarak, ürettikleri mamulleri birkaç katına satmak istiyorlar. Bir de Ukrayna'da Rusya tarafından vurulan kablo fabrikası var. Kablo fabrikasını vatandaşlarımız elektrik kablosu gibi sanıyorlar, fakat hiç öyle bir şey değil. Araçlarda kullanılan özel kablolar vardır, bu kabloların üretildiği fabrika vurulduğundan dolayı bu iki ana girdiden eksiklik olunca araç üretimi az oluyor."

"BU İNDİRİMİ KİMSE BEKLEMESİN"

2. El araba alacaklara son uyarı! Bir hafta içerisinde etkisini gösterecek!


Geri Dön