23 / 04 / 2024

2007 yılında Galatasaray, Seyrantepe'den yılda 35 milyon dolar gelir elde edecek!

2007 yılında Galatasaray, Seyrantepe'den yılda 35 milyon dolar gelir elde edecek!

2007 yılında Galatasaray Kulübü, Seyrantepe'de yapımına başlanacak Türk Telekom Arena'dan yılda 35 milyon dolar gelir elde edecekmiş. Kulüp, Riva'da turizme dönük bin konutluk proje üretecekmiş.



2007 yılında Galatasaray, Seyrantepe den yılda 35 milyon dolar gelir elde edecek!


''Seyrantepe'den yılda 35 milyon $ gelir elde ederiz''


Işın Çelebi, Galatasaray'ın Seyrantepe projesinden kasasına her yıl 35 milyon dolar gireceğini belirterek, ''Riva'da ise el sıkışmak için yabancı yatırımcılar sırada'' dedi. 


FURKAN ALP


    Galatasaray'ın Seyrantepe projesinden yıllık 35 milyon dolar gelir elde edeceğini belirten Galatasaray'ın Plan-Proje ve Finans'tan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, Seyrantepe projesi, Riva arazisi ve Galatarasay'ın mali durumu ile ilgili SABAH'a açıklamalarda bulundu. Işın Çelebi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın nisan ayı sonuna kadar stat projesi ile ilgili ihaleye çıkacağını söyledi. 

    Çelebi, ''Projenin imar izni, ruhsat izni, ihale ilanının çıkılması ve gelen tekliflerin değerlendirilmesi belirli bir sürece tabi. Haziran ayında projeye başlamayı hedefliyoruz. Stad 24 ayda tamamlanacak'' dedi.


FUTBOL İÇİN TASARLANDI 


    Anahtar teslim stat projesinin 2009 Haziran - Temmuz aylarında biteceğini belirten Çelebi, TOKİ'nin ihaleye Alman ASP GMBH ve Yüksel İnşaat tarafından hazırlanan proje üzerinden çıkacağını ifade ederek, ''Proje hazırlanırken tüm detaylarda Galatasaray'ın potansiyeli dikkate alındı. Türkiye uluslararası kriterlere uygun bir stada kavuşacak. Fizibilitesi çok ciddi bir proje olan Seyrantepe'de kontrol ve denetim hizmetleri tamamen Galatasaray Spor Kulübü'nde olacak'' diye konuştu.  

    Seyrantepe'de yapılacak kompleksin stat bölümünün Avrupa'da olduğu gibi sadece futbol için tasarlanacağına işaret eden Çelebi, 60 dönüm üzerinde inşaat yapılacak projenin ayrıca eğlence ve kültür sektörüne de hizmet verecek nitelikte bir merkez olacağını kaydetti. Işın Çelebi, sözlerine şöyle devam etti: ''Özellikle İstanbul'da zeminin en sağlam olduğu bölgeyi seçtik. Projeyi detaylandırırken İstanbul'da meydana gelebilecek bir deprem sonrasında stadın acil afet merkezi olarak kullanılmasını da göz önünde bulundurduk.'' Çelebi, bölgenin altyapısı, ulaşımı ve yeni projeler İşte stad arazisi ile bir çekim merkezi olacağını da dikkat çekti. Çelebi, stad projesinin maliyetinin altyapı giderleri hariç 100-120 milyon Euro arasında olmasını beklediklerini açıkladı.


RİVA DEĞERE BİNDİ 


    Geçtiğimiz hafta sonuçlanan Karayolları ihalesinin İstanbul'da arazi talep ve fiyatlarında inanılmaz bir etki yarattığını vurgulayan Çelebi, Levent aksından sonra İstanbul'un en değerli yerleşim merkezlerinden biri olarak göze çarpan Riva'nın da bundan nasibini aldığının altını çizdi. Çelebi, ''Karayolları ihalesinden sonra Riva'ya müthiş bir talep patlaması oldu. Abu Dabi'li First Gulf Bank ve Merill Lynch ile temaslar sonrası 'Riva'da sona geldik' derken uluslararası finans kuruluşlarının yakın takibine girdik. Gelişmeleri izliyoruz. Yabancılar Galatarasaray markası ile el sıkışmak için sırada'' dedi. 

    Çelebi, Riva arazisinin arsa değerlendirmesinin yapıldığını ve projenin hasılat ve gelir paylaşımına dönük bir proje olacağına da değindi. 243 bin metrekare alanda inşaat yapılabileceğini belirten Çelebi, ''Riva'da çivi bile çakamazlar'' iddiasını ise şöyle yanıtladı:     

    ''Galatasaray Spor Kulübü'nün Riva arazisi için imar izni bulunuyor. Arazinin 1/100 binlik oranı piknik ve ormanlık alan kalmak koşuluyla Riva'da turizme dönük 1000 konutluk bir proje üretilecek. Ayrıca projede iş merkezleri ve eğlence merkezleri de yer alacak.'' 


'Stadın isim hakkını satacağız'


    IŞIN Çelebi, Galatasaray'ın yeni stadına kavuşması ile kombine bilet satışından 5 yılda 100 milyon dolar gelir elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. 

    Galatasaray'ın özellikle UEFA ve Süper Kupa'yı kazanmasının ardından dünya futbol endüstrisinde ticari bir marka olarak iyi bir yer edindiğine dikkat çeken Çelebi, ''Projeler için görüştüğümüz yabancı yatırımcılar için bu çok önemli. Galatasaray markası yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor'' dedi.

    Çelebi, Arsenal'in stat isim hakkını 90 milyon Euro'ya Emirates'e sattığına değinerek, ''Eğer Bayern Münih ve Arsenal marka olma avantajını kullanıyorsa, Galatasaray da bunu yapabilecek büyüklüktedir. Henüz stat inşası başlamadı ancak kulüp olarak markayı en iyi şekilde değerlendirerek, dünya devleri ile yarışacağız'' dedi.


(2007 yılında 1 dolar 1.41 liraya, Reşat Altın ise 236 liraya satılıyormuş.)


Sabah 13 Mart 2007



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön