29 / 03 / 2024

2015 Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son iki hafta!

2015 Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son iki hafta!

İlk taksit ödemeleri en son Haziran ayında yapılan çöp vergisinin 2. taksit ödemeleri Kasım ayı itibariyle başladı. Vergi ödemesi Kasım ayı sonunda bitecek. Buna göre çevre temizlik vergisi ödemeleri için son iki hafta bulunuyor...



2015 Çevre temizlik vergisi ödemeleri için son iki hafta!

Çevre temizlik vergisi, kapalı alanlar olan; mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin çevre ve temizlik vergisi olmuyor.


Vergi, taşınmaz malın kullanıcısından tahsil ediliyor. Gayrimenkulün boş olması halinde taşınmaz vergiden muaf tutuluyor. Ancak muafiyet için belediyeye bir bildirimde bulunulması gerekiyor.


Çöp vergisi olarak da bilinen çeve temizlik vergisinde mesken ve işyeri ödemeleri farklı şekilde yapılıyor. Meskenlerin çevre temizlik vergisi; belediyeye gidilip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. 


Ancak işyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. 


İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çöp vergisi ödemeleri için son 2 hafta..

İlk taksit ödemeleri en son Haziran ayında ödenen çöp vergisinin 2. taksit ödemeleri de Kasım ayı itibariyle başladı. Vergi ödemesi en son Kasım ayının sonunda yapılacak. Buna göre, 2015 çevre temizlik vergisi ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor.



Emlak vergisi ödemeleri için son 2 hafta!





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön