25 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi affı için son iki hafta!

Çevre temizlik vergisi affı için son iki hafta!

6552 sayılı Torba Yasa ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları yapılandırılabiliyor. Çevre temizlik vergisi affı için son iki hafta bulunuyor..



Çevre temizlik vergisi affı için son iki hafta!

6552 sayılı Torba Yasa ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı;


Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları, taksitlendirilebiliyor.


Buna göre belediyeye çevre temizlik vergi borcu bulunan mükellefler, af kapsamında borçlarını yapılandırabiliyor.


Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası hakkında yapılan açıklamalara göre, yapılandırma başvurularının 30 Kasım 2014 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Buna göre, çevre temizlik vergisi affı için son iki hafta bulunuyor.


Bu sürenin kaçırılması durumunda yapılandırma hakkı kaybediliyor. 30 Kasım'dan sonra vergi yapılandırmaları için başvurular alınmıyor.


Taksitlerin ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekiyor. Yapılandırmada bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor.



Vergi yapılandırmaları uzatıldı mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön