25 / 04 / 2024

2015 gayrimenkulde yatırım yılı olacak!

2015 gayrimenkulde yatırım yılı olacak!

Türkiye'nin önde gelen markalı konut üreticileri 2015 yılında yatırım yarışına girecek. Yatırımcı müteahhitlerin 2014 yorumu ve 2015 planları ile ilgili yorumları şöyle:



Türkiye'nin önde gelen markalı konut üreticileri 2015 yılında yatırım yarışına girecek.


Ataşehir'e bu kez ofis yapılıyor 


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu:


2015'in 2014'ten daha iyi bir yıl olmasını bekliyorum. Maliyet artışlarını firmalar bu yıl fiyatlara yansıtmadı, önümüzdeki yıl konut fiyatlerı zamlı olacak. 2015 yılında Ataşehir'de finans merkezinin yakınında 345 bağımsız bölümden oluşan My Newwork projesini inşa edeceğiz. Maslak 1453 satışlarnı tamamlayıp yeni projelere odaklanacağız.


Beylikdüzü'ne de bahçeli ev 


Dekar Yön. Kur. Bşk. Salih Kuzu:


2014 yılı oldukça verimli geçti. Bahçeli Vadi projesini tamamladık. 2014 yılı Nisan ayında Asmalı Sokaklar ve Kasım ayında ise Asmalı Bahçeler projelerimizi hayata geçirdik. 2015 yılı bahar aylarında Beylikdüzü projemizin lansmanını yapacağız.


Üç bin konut üretecek 


DKY İnşaat Yön. Kur. Bşk. Ali Dumankaya: 

Ülkemiz uluslararası alanda rahat kalırsa, 2015 daha iyi bir yıl olacak. Gelecek yıllarda yapacağımız 3 milyar lira hacminde 3 bin adet konut ile pozitif bakış açısına katkı sağlayacağımıza inanıyorum.


Esenyurt'ta yatırıma devam 


Ozyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Ozyurt: 


2015yılında sektör daha kontrollü ve özkaynaklaırını daha fazla ön plana çıkara rak yoluna devam edecek. 2015 yılında üç proje satışa 

sunacağız. Bunlarm üdsi Esenyurt'ta hayata geçecek. Burada konutun yanı sıra ticari alanlarda yapacağız. Gaziantep'te ise konut ve 

rezidans projesi yapacağız. 


İstanbul ve Izmir'e toplam dört proje 


Demir inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir: 


2015 yılında İstanbul dışında geliştireceğimiz projelerle büyüyerek yolumuza devam edeceğiz. Izmir'de 2, Istanbul'da 2 olmak üzere toplam 4 yeni proje başlayacağız. Bunların dışında yine ufak çaplı birçok projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. 


Göktürk'e odaklanacak 


Ferto Inşaat Yön. Kur. Bşk. Yardımcısı Gökçe Meriçten: 


İstanbul'da 4 - 5 proje için arazi alımlarımızı da gerçekleştirdik. Bu projelerden biri Cendere Yolu'ndaki ofis, ticari alan ve otelden oluşacak. Diğer iki projemiz ise Göktürk tarafinda birini ticari birini ise konut olarak planlıyoruz. 


Dönüşüme üç bölgeden giriyor 


Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı CEO'su Mehmet Gür: 


Yatırımları kentsel dönüşüm alanlarına kaydıracağız. Gelecek yıl Eyüp 

bölgesinde çalışmalarına kısa sürede başlanacak iki kentsel dönüşüm projesi ve KandilÜ'de butik bir projeyi tanıtacağız. Fikirtepe'deki dönüşüm projemize resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından başlayacağız.


Karma ve ofise odaklanacak 


DAP Holding Yön. Kur. Bşk. Ziya Yılmaz: 


E-5'm altindan Beykoz'a, oradan Sarıyer, Şişli, Bomonti, Kağıthane'ye doğru geniş bir alanla ilgileniyor ve merkezi konumlarda arazi geliştiriyoruz. 2015 yılmda karma konseptte projeler üreteceğiz. İstanbul'daki ofis projelerimizi çoğaltacağız.


Konutta hız kesmeyecek 


Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak: 

2015 yılında Istanbul Maltepe,  İzmir  Konak ve Izmir Turan'daki karma 

kullanım projelerimizin lansmanını yapacağız. Portföyümüze eklemeyi planladığımız projelerle konut sektöründe de seçkin bir yer hedefliyoruz.


Yeşil binalar inşa edecek 


Soyak Holding CEOTsu Emre Camhbel: 


Üç yıl içinde Soyak olarak 5 bin konutlu portföyün inşasını ve satışını tamamladık. Izmir'de projelerimize devam edeceğiz. Istanbul'da bahar aylarında orta kesime hitap edecek yeşil binalar üretmeyi sürdüreceğiz. 


Sözcü


Geri Dön