26 / 04 / 2024

2015 tapu devir masrafları ne kadar?

2015 tapu devir masrafları ne kadar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, bağlı tapu dairesinde yapılıyor. Peki, 2015 tapu devir masrafları ne kadar?



2015 tapu devir masrafları ne kadar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, bağlı tapu dairesinde yapılıyor. Tapu Müdürlüklerinde gerçekleştirilen bu işlemler karşılığında tarafların bazı masrafları ödemeleri gerekiyor. 


Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak kaydıyla, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. 


Bu bedel, devredilen gayrimenkulün emlak vergisi değeri olabiliyor ancak; gerçek devir bedelinin emlak vergisi değerinden fazla olması halinde ise, tapu harcının bu gerçek devir bedeli üzerinden ödenmesi gerekiyor. 


2015 tapu devir masrafları...

Tapu masrafları kapsamında taşınmaz malın gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Ayrıca tarafların ödemeleri gereken tapu masrafları arasında tapu döner sermaye masrafları da yer alıyor. 


Döner sermaye masrafları kurumdan kuruma farklılık göstermek ile birlikte ortalama ödenecek tutar 100 TL ile 200 TL arasında değişiyor.


Tapuda hibe masrafları 2015!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön