20 / 04 / 2024

2018 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

 2018 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli binasını anlaşma yolu ile yıkan malikler, Bakanlık tarafından sağlanan kira yardımına başvurabiliyor. Peki 2018 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...



Taşınmazı kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan malikler, müracaat etmesi halinde Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden yararlanabiliyor. Bu desteklerin başında kira yardımı geliyor. 

 

Bakanlığa yapılan müracaatların değerlendirilerek onaylanması halinde hak sahipleri belli bir süre ikamet ettiği şehir için belirlenen kira bedelini alabiliyor.

 

Kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor. Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden üç ay öncesini kapsıyor. 

 

Yurtdışında ikamet eden kişiler, Türkiye’de bulunan riskli yapıları için ikamet şartını sağlayamadıklarından kira yardımı başvurusunda bulunammıyor. 

 

Kira yardımına müracaat etmek isteyen kişilerin istenen evrakları temin etmeleri ve bir dilekçe ile Bakanlık İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor.

Gerekli evraklar

1- Nüfus cüzdanı fotokopisi 

2- Konut veya işyerinin tapu senedi 

3- Riskli bina tespit raporu inceleme formu 

4- Tahliye ettiğime dair yeni adresimi gösterir adrese dayalı nüfus kayıt örneği 

 

Bu desteklerin başında maliklerin 18 ay boyunca, kiracıların ise defaten tek seferlik alabildiği kira yardımı geliyor. Bu yardım için ödenen bedel, şehirden şehire farklılık gösteriyor.

 

 2018 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan edindiğimiz bilgilere göre 2018 kentsel dönüşüm kira yardımı bu ay sonunda belli olacak. Kentsel dönüşüm kira yardımı bedelleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanacak. Açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

 

2018 kentsel dönüşüm kira yardımı belli oldu!
 

 


2017 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadardı?

 

 2018 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?


Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Emlakkulisi.com 

 


Geri Dön