23 / 04 / 2024

2019 gayrimenkul vergi dönemi bugün başladı!

2019 gayrimenkul vergi dönemi bugün başladı!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle yükümlü oldukları bazı vergiler bulunuyor. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren vergiler için ödeme dönemi bugün itibari ile başladı. 



2019 yılında Türkiye sınırları içerisinde yer alan gayrimenkuller için ödenecek vergi dönemi bugün itibariyle başladı. Bugün başlayan vergi döneminde emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira gelir vergisi ve değer artış kazancı vergisinin 1. taksitleri tahsil edilecek. 

Vergiler için en son ödemeler emlak ve çevre temizlik vergisinde 31 Mayıs'ta, kira ve değer artış kazancı vergisinde ise 31 Mart'ta yapılacak. Vergi mükelleflerinin bu tarihlere dikkat etmeleri ve vergilerini zamanında ödemeleri gerekiyor. Zamanında ödenmeyen vergiler için bazı cezai yaptırımlar bulunuyor. 

Vergilerin ikinci taksitleri de yine farklı tarihlerde ödenecek. Emlak ve çevre temizlik vergisi için ikinci taksit ödemeleri Kasım ayında, kira ve değer artış kazancı vergisi için ise ikinci taksit ödemeleri Temmuz ayında ödenmeye başlayacak. 

Kimler hangi vergiyi ödemekle yükümlü?

1-) Türkiye sınırları içerisinde bulumnan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi yapılması gerekiyor. (Vergi ödemelerinden muaf olanlar hariç). 
2-) Konut ve/veya iş yeri kullanıcıları çevre temizlik vergisini ödemeleri gerekiyor. 
3-) 2018 yılı içerisinde kira geliri elde edenler kira gelir vergisini ödemeleri gerekiyor. 
4-) Taşınmazını 2018 yılı içerisinde satanlar değer artış kazancı vergisi ödemekle mükellef. 
5-) Kendisine miras kalan mirasçılar miras vergisi ödeyecek.

Vergiler nereye ödenecek?

Emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi bağlı bulunan ilçe belediyesinde, kira gelir vergisi, değer artış kazancı vergisi ile miras vergisi vergi dairesinde ödenecek. 

Vergi mükellefleri dikkat! Beyanname vermeyi unutmayın!

Emlak vergisi 2019'da ne kadar ödenecek?

Kira geliri olanlar dikkat!

2019 değer artış kazancı vergisi için beyanname süreci başlıyor!

Mirasçılar dikkat! Vergi dönemi yaklaşıyor!

Öznur YASLI İKİER/Emlakkulisi.com


Geri Dön