29 / 03 / 2024

2022 banka faiz oranları, konut kredisi hesaplama: Şu an en ucuz konut kredisi hangi bankada?

2022 banka faiz oranları, konut kredisi hesaplama: Şu an en ucuz konut kredisi hangi bankada?

Konut satışı için bankaların belirlemiş olduğu faiz oranları her ay değişen miktarları ile milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Peki Şu an en ucuz konut kredisi hangi bankada? İşte 2022 banka faiz oranları, konut kredisi hesaplama



2022 banka faiz oranları, konut kredisi hesaplama  işlemleri yoğun bir şekilde araştırılan konular arasında yer alıyor. Konut kredisi ile ev alacak vatandaşlara müjdeli haberi Başkan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Başkan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama üzerine gündeme gelen konut faiz oranları merak konusu oldu. Yaptığı açıklamaya göre; İlk kez ev alacaklara aylık yüzde 0,99 faiz oranı ve 10 yıl vadeli krediler verileceği belirtildi.

Başkan Erdoğan, ayrıca “Türkiye'nin devlet destekli konut kurumu olan Toplu Konut İdaresi'ne (Toki) düşük gelir gruplarına konut inşa etmesi için 30 milyar Türk lirası (1,9 milyar dolar) finansman sağlayacağını” söyledi.

2022 banka faiz oranları, konut kredisi hesaplama: Şu an en ucuz konut kredisi hangi bankada?

Başkan Erdoğan'ın konuşmasında belirttiği gibi, çimento, demir ve beton gibi birçok hammadde geçen yıla göre üç kat fazla olduğundan, artan inşaat giderleri krizde önemli rol oynamıştı. Buna bağlı olarak talep artmaya devam ederken arz daraldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön