27 / 04 / 2024

2022 işsizlik maaşı ne kadar?

2022 işsizlik maaşı ne kadar?

Her sene milyonlarca vatandaş işsizlik maaşından faydalanıyor. En fazla 10 ay boyunca ödenen işsizlik maaşı sayesinde işsiz kalan vatandaşlar rahat bir nefes alıyor. Peki, 1420 lira olan en düşük işsizlik maaşı 2022 yılında ne kadar olacak?



2022 yılında asgari ücrete gelecek zam ile birlikte milyonlarca işçinin de maaşında artış gerçekleşecek. Bu ücret artışına ek olarak birçok ek ödeme de aynı şekilde artırılacaktır. Bunlardan biri de işsizlik maaşı olacak. Peki; 2022 işsizlik maaşı ne kadar? 

A Haber'de yer alan habere göre; her yıl milyonlarca insan işsizlik ödeneğinden yararlanmaktadır. 10 ay boyunca ödenen işsizlik maaşı sayesinde vatandaşlar işsiz kaldıklarında rahat bir nefes alıyor. Asgari ücretin artmasıyla birlikte işsizlik maaşında da bir değişiklik var. Peki; 2022 işsizlik maaşı kaç lira?

2022 işsizlik maaşı ne kadar?

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU? (2022)

Asgari ücrete yapılacak olan zam işsizlik maaşı alan vatandaşları da doğrudan ilgilendiriyor. En düşük işsizlik parası tutarı brüt asgari ücretin yüzde 40'ı, en yüksek yüzde 80'i olarak belirleniyor. 2022 yılı işsizlik maaşı miktarı ise henüz belirlenmedi. Asgari ücret zammı açıklandığında maaşların ne kadar olacağı belli olacak.

2022 işsizlik maaşı ne kadar?

İŞSİZLİK MAAŞ ZAMMI TAHMİNİ

Asgari ücret en az yüzde 30 artarsa, en düşük işsizlik maaşı 1.420 liradan 1.846 liraya çıkacak. En yüksek işsizlik maaşı 2 bin 840 liradan 3 bin 692 liraya çıkacak.

İşsizlik maaşı katlanacak: 3.500 lirayı geçebilir!

 

 

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön