28 / 03 / 2024

2023 yılı asgari ücrette son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

2023 yılı asgari ücrette son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Tüm çalışanları yakından ilgilendiren 2023 yılı asgari ücretiyle ilgili sıcak gelişmeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, duyurdu. Peki 2023 yılı asgari ücreti ne kadar olacak? İşte detaylar…



Milyonlarca insan tüm ilgisini, aralık ayında net rakamın belirleneceği ve açıklanacağı asgari ücrete yöneltmiş durumda.

Tüm çalışanları ilgilendiren asgari ücret ile ilgili tüm belirsizlikler devam ederken, hükümetten ise konu ile ilgili olarak açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret konusu ile ilgili olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama töreninde konuştu. Peki, asgari ücret ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili olarak neler dedi?

ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı asgari ücreti ile alakalı olarak, “Yaşanan sıkıntıları, yaşanan dalgalanmaları görmezden gelmiyoruz. Döviz kurundaki yükseliş ve aynı zamanda enflasyondaki artıştan sebepli yaşanan kayıpları gayet iyi bilmekteyiz. Bunların önüne geçecek tedbirleri de almaya başladık. KKM olduğu için bir dizi tedbirler, paniğin önünü kesti. Enflasyondaki artışın sebep olduğu kaybı önlemek için de asgari ücreti, memur ve emekli maaşlarını sene başında ciddi oranda artırdık. Temmuz ayında da daha ileri taşıdık. Yeni sene başında tekrar gözden geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın enflasyona karşı ezilmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

2023 yılı asgari ücrette son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı


Geri Dön