29 / 03 / 2024

21 soruda Fuzul Ev Sistemi!

21 soruda Fuzul Ev Sistemi!

Fuzul Ev nedir? Fuzul Ev sisteminde ödeme şekilleri neler? Fuzul Ev ile nerelerden ev alabilirsiniz? Fuzul Ev Sistemi avantajları nedir? Fuzul Ev Sisteminde ödeme sıkıntısı yaşarsanız haklarınız var mı? İşte tüm detaylar...




1) Fuzul Ev nedir?


Fuzulev, ev sahibi olmak isteyen ancak, ödeme güçlüğü çeken veya banka faizine bulaşmak istemeyen bireyleri ev sahibi yapmayı amaçlamıştır.


Temelinde yardımlaşma olan sistem; ev almak için bir araya gelerek grup oluşturan kişilerin, birbirlerine destek olarak; faizsiz, vade farksız ev sahibi olmasını sağlar.


Fuzulev bayanların altın günü mantığı ile yardımlaşma, dayanışma halinde grupları bir araya getirerek on binlerce aileyi otomobil ve ev sahibi yapmıştır. Bu sistem toplumumuzda var olan dayanışma ve destek kültüründen esinlenmiştir.



2) Fuzul Ev ile Fuzul Yapı projelerinden ev alabilir miyim?


Evet.



3) Fuzul Ev sistemiyle nerelerden ev alabilirim?


Türkiyenin her yerinden, istenilen ev satın alınabiliyor.



4) Fuzul Ev sistemi ile hangi cins gayrimenkulleri alabilirim?


Fuzul Ev ile istenilen gayrimenkul ev, arsa, dükkan vs. alınabiliyor.



5) Fuzul Ev sistemi nasıl işler?


Fuzul Ev'de Çekiliş Sistemi, Vade Ortası Sistemi, Peşinatlı Erken Teslim Sistemi, Ara Ödemeli Erken Teslim Sistemi olmak üzere 4 farklı sistemde ev sahibi olunabiliyor.



6) Çekiliş Sistemi nasıl çalışır?


Çekilişli gruptan ev almak isteyen kişi, ödeyebileceği vade miktarına göre en uygun grubu seçer ve o gruba dahil olur. 


Gruplar 40, 60, 80, 100 ve 120 kişiden oluşur. Gruba katılan kişi sayısıyla vade süresi aynıdır. Her ay yapılan çekilişle, gruplara dahil olan bir kişi ev sahibi olur. Çekiliş sonucunda en son ev sahibi olan grup üyesi son aya kadar beklemez. Evini vadenin yarısında almış olur.


Çekilişle ilk aylarda ev sahibi olan kişiler; grupta yer alan diğer kişilere belli bir oranda kira yardımı yapar. Konutu çıkmayanlar, her ay alacakları kira yardımı sayesinde taksitlerini sürekli azalarak öderler. Ödenen tüm taksitler faizsizdir.



7) Vade Ortası Sistemi nasıl çalışır?


Bu sistem şansına güvenmeyenleri; çekilişsiz, faizsiz ve vade farksız olarak taksitlerin yarısında ev sahibi yapar.


Bu sistemde; gruplara katılan üyeler, çekilişe katılmadan vade ortasında ev sahibi olurlar. Vade ortası sistemde gruplar; 11 aydan 121 aya kadar devam edebilir. Sistem, almak istediğiniz eve ödeyeceğiniz tutarı eşit taksitlere böler, sizi peşin ödeme yükünden kurtarır. Taksitlerin tümü sabittir. Organizasyon ücreti ve birinci taksiti ödeyerek sisteme katılım sağlanıyor.



8) Peşinatlı Erken Teslim Sistemi nasıl çalışır?


Peşinatlı erken teslim sisteminde tüm taksitler vade farksız, faizsiz ve sabittir. Bu sistemde, peşinatınız ne kadar yüksek olursa evinizi bir o kadar erken teslim alırsınız. Verdiğiniz peşinattan dolayı taksitleriniz de düşük olur. Peşinat ve organizasyon ücretini ödeyerek peşinatlı erken teslim sistemine katılabilirsiniz. Bu sistemde taksit ödemeye ertesi aydan itibaren başlarsınız.  Peşinatlı erken teslim sisteminde tüm taksitler vade farksız, faizsiz ve sabittir.



9) Ara Ödemeli Erken Teslim Sistemi nasıl çalışır?


Peşinatsız, sadece ara ödeme yaparak evinizi daha erken teslim almanızı sağlar. Ara Ödemeli Sistem, peşinat ödemeden sadece belli dönemlerde ara ödeme yaparak ev sahibi olmanızı sağlar. Yaptığınız ara ödemeler taksit rakamlarınızı düşürür ve evinizi vade ortasından önce teslim alırsınız. İlk ay birinci taksitiniz ve organizasyon ücretinizi ödeyerek sisteme dahil olabilirsiniz.  



10) Fuzul Ev sisteminin avantajları nelerdir?


- Türkiye'nin herhangi bir yerinden istediğiniz evi alabilirsiniz.

- Çekiliş sonucunda ilk aylarda ev sahibi olmak mümkündür.

- Taksitleriniz evinizi alana kadar, aldığınız kira yardımı sayesinde düşer. Evinizi teslim aldıktan sonra taksitleriniz sabitlenir.

- Taksitlerinizin tamamı faizsiz ve vade farksızdır.

- Birikim yaparak almayı düşündüğünüz evi FuzulEv sayesinde daha erken almış olursunuz.

- Teslimattan önce alacağınız evin değerinde veya taksitlerde değişiklik yapma şansına sahipsiniz.



11) İlk çekilişte ev size çıkarsa ne olacak?


İlk Taksiti ödeyerek ev sahibi olursunuz, taksitlerinizi de evinize oturarak ödersiniz.



12) Çekilişte son kişi olarak çıkarsanız ne olur?


Sistem aynı şekilde işliyor. Burada alınan kira yardımlarından dolayı son çıkan kişi de en hesaplı şekilde ev sahibi oluyor.



13) Teslimat nasıl yapılıyor?


Her ayın 20'sini takip eden ilk Çarşamba günü, noter huzurunda yapılacak olan çekilişte konutu almaya hak kazanmış müşteri, evini belirlenen tarihte ödemesi yapılmak üzere dilediği yerden ve kişiden tapulu olmak şartı ile alabilir.



14) Teslimat zamanı ayrıca masraf olacak mı?


Mülkiyeti muhafaza veya ipotek giderleri için takriben yüzde 1 teslim masrafı olacak.



15) Ödeme sıkıntısı yaşanırsa taksitler dondurulabilir mi ya da sistemden ayrılma söz konusu mu?


Ödeme sıkıntısı yaşandığında taksitler düşürülebilir ya da birkaç ay taksit dondurması yapılabiliyor. Taksit dondurması yapıldığı süre kadar teslimat geç alınır. Bu ödeme seçenekleri de sıkıntıyı çözmezse teslimattan önce kişi sistemden ayrılabiliyor. Kampanyaya girerken ödenen organizasyon bedeli hariç diğer ödenen meblağların geri ödemesi, Fuzul Ev şirketinin belirleyeceği tarihte (3 ila 6 ay) alınıyor.



16) Erken ödeme yapıldığında teslimatta değişiklik olur mu?


Erken ödeme ile erken teslim sistemine geçilir ancak bunun çekilişli sistemde bir faydası yoktur.



17) Almayı düşündüğünüz gayrimenkulün cinsini değiştirebilme hakkınız var mı?


Fuzul Ev sistemine tapulu olmak kaydıyla istenilen gayrimenkul alınabiliyor.



18) Alınacak gayrimenkulün değeri nasıl tespit ediliyor?


Gayrimenkulünü sisteme katılacak vatandaş bulduysa kendi eksperi ya da Fuzul Ev eksperleri yapılır. Eğer gayrimenkul Fuzul projelerinden alınacaksa projelerin satış liste fiyatı üzerinden teslim yapılıyor.



19) Sisteme katıldığınız grup dağılırsa ne olur?


Sistem çalıştırıcısı Fuzul Ev kapsamında durumunuzda bir değişiklik olmadan ev sahibi olabiliyorsunuz.



20) Teslim aşamasında alınan gayrimenkule ipotek ya da rehin konuyor mu?


Evet. Çünkü evi teslim alan kişi dışında, o grupta gayrimenkulünü teslim almayanlar var. Onların haklarını korumak ve teminat altına almak için bu yapılıyor. 



21) Fuzul Ev Sistemi için nasıl başvuruda bulunabilirim?


Fuzul Ev Sistemi için www.fuzulev.com internet adresinden hızlı başvuru formunu doldurarak ya da 444 6 313 numaralı telefonu arayarak kayıt formu oluşturabilirsiniz.



Geri Dön